DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

ALTUM aicina uz sarunu “Biznesa uzsākšana: no idejas līdz naudai”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Finanšu pratības nedēļas 2021” ietvaros Attīstības finanšu institūcija ALTUM aicina pievienoties sarunai, kuras laikā biznesa uzsācēji caur praktisku piemēru tiks iepazīstināti ar būtiskākajām lietām, kas jāzina, uzsākot uzņēmējdarbību. Sarunu varēs noskatīties rītdien, 24. martā, plkst. 10:00: https://fb.me/e/pcoTfVckO.

Sarunā piedalīsies ALTUM Kurzemes reģiona vadītāja Ilze Grundmane un biznesa uzsācējs Kristaps Ķivulis, 3R Kids.

“Ikdienā, konsultējot potenciālos biznesa uzsācējus, redzam, ka sākumā jautājumu mēdz būt vairāk nekā atbilžu. Piemēram, kādas un cik plašas ir iespējas finansēt savu ideju? Kā un kad izmantot valsts atbalstu? Taču visbiežāk neskaidrības ir par to, kas ir tie kritēriji, pēc kuriem finansētājs vērtēs iesniegtā projekta dzīvotspēju, un kā labāk sagatavoties atbalstam. Kopā ar uzņēmēju Kristapu Ķivuli esam izgājuši cauri svarīgām, praktiskām niansēm, kas jāzina visiem biznesa uzsācējiem, un aicinām ar tām iepazīties arī citus,” saka ALTUM Kurzemes reģiona vadītāja Ilze Grundmane.

Kristaps Ķivulis ir biznesa uzsācējs, kas 2019. gada reģistrēja savu uzņēmumu “3R Kids”, bet 2020. gadā pieteicās un saņēma ALTUM finansējumu darbības uzsākšanai. “3R Kids” ir ģimenes uzņēmums, kas ražo koka rotaļlietas, un jau šobrīd tās pārdod ne tikai Latvijas, bet arī eksporta tirgos. Caur savu piemēru Kristaps sarunā ar ALTUM pastāstīs, ko darīt ar ideju; kā saprast kur, cik daudz ražot; kur pārdot saražoto; kā veikt biznesa aprēķinus un citus biznesa uzsācējam svarīgus jautājumus.  

Sarunu noskatīties aicināti biznesa uzsācēji, neatkarīgi no plānotā biznesa apjoma vai nozares. Jautājumus var uzdot, rakstot komentāru Facebook pasākuma lapā, uz tiem rakstiski atbildēs ALTUM Kurzemes reģiona vadītāja Ilze Grundmane. Saruna ir ierakstīta sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas projektu “Naudasprasme”.

ALTUM portfelī ir pieejami aizdevumi biznesa uzsācējiem apgrozāmajiem līdzekļiem, investīcijām, nekustamā īpašuma projektiem un lauksaimniecības zemes iegādei. Aizdevumam var pieteikties arī vēl pirms uzņēmuma dibināšanas. Programmas paredzētas dzīvotspējīgiem projektiem, kuriem nepietiekama nodrošinājuma, paša līdzdalības, pieredzes vai citu objektīvu iemeslu dēļ finansējums nav pieejams komercbankās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI