DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Noslēgts līgums par telpu atjaunošanu projekta “Barnahus” ieviešanai Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Labklājības ministrija un Bērnu klīniskās universitātes parakstījušas sadarbības līgumu par projekta “Atbalsts Barnahus ieviešanai Latvijā” nepieciešamo telpu atjaunošanas darbiem. Bērnu mājas jeb Barnahus telpu pielāgošanai  tiks novirzīti 1,06 miljoni eiro. Ar laiku atjaunotajās telpās savu darbu sāks  Barnahus komanda, kas sniegs atbalstu vardarbībā cietušajiem bērniem. Medicīnas darbinieku loma vardarbības prevencijā ir ļoti nozīmīga, un ir svarīgi, ka visu jomu profesionāļi strādā kopā. 

Projekta mērķis ir ieviest Latvijā vienotu vienas pieturas atbalsta institūciju vardarbībā cietušajiem bērniem.  Bērna mājas jeb Barnahus (islandiešu valodā – māja b­ērniem) ir starptautiski atzīts vadošais starpdisciplinārs un starpinstitucionāls sadarbības modelis bērniem, kuri cietuši no vardarbības vai ir tās liecinieki. Šāds modelis garantē ikvienam bērnam koordinētu un efektīvu institūciju atbalstu un novērš bērna atkārtotu emocionālu traumēšanu laikā, kamēr tiek noskaidrota informācija saistībā ar notikušo vardarbību. Rūpēs par bērna  labāko interešu nodrošināšanu kopā strādā mediķi, policijas un citu tiesību aizsardzības institūciju darbinieki, sociālie darbinieki un psihologi. 

Projekta partneri ir Islandes valdības Bērnu aizsardzības aģentūra, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija, valsts SIA “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.

Atbalsts projekta īstenošanai ir saņemts no Eiropas Ekonomiskās zonas grantu 2014.-2021.gada perioda programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” (EEZ programma). EEZ programmas ietvaros Iekšlietu ministrija darbojas kā programmas apsaimniekotājs, savukārt Labklājības ministrija ir projekta īstenotājs. Projekts jāievieš līdz 2024. gada aprīlim. Tā kopīgais finansējums  EEZ  programmas   ietvaros ir nedaudz vairāk nekā 2 miljoni eiro, no kuriem EEZ piešķirtais finansējums ir 1,7 miljoni eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI