DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksmes” biļešu kontrolieri kopā ar Rīgas pašvaldības policiju martā veikuši vairāk nekā 1000 sabiedriskā transporta pārbaudes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksmes” biļešu kontrolieri kopā ar Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem laika posmā no 1. līdz 14. martam veikuši 1173 sabiedriskā transporta pārbaudes, kuru laikā kontrolēts, kā pasažieri ievēro valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus. Par mutes un deguna aizsega nelietošanu minētajā laika posmā no sabiedriskā transporta izsēdināti 495 pasažieri, savukārt 41 pasažierim policija piemērojusi sodu.

Sabiedriskā transporta pārbaudes “Rīgas satiksmes” biļešu kontroles veic arī bez Rīgas pašvaldības policijas klātbūtnes. Šādas kontroles marta pirmajās divās nedēļas veiktas 10 812 sabiedriskā transporta līdzekļos. Kā skaidro biļešu kontrolieri, kopumā pasažieri apzinīgi ievēro valstī noteiktos drošības pasākumus un aptuveni 98% pasažieru lieto mutes un deguna aizsegus. Gadījumā, ja pasažieris masku nav uzlicis, vai to izdarījis daļēji, biļešu kontrolieri palūdz to izdarīt, taču, ja pasažieris atsakās to darīt, viņam tiek palūgts izkāpt nākamajā pieturvietā. Savukārt, ja pārbaude notiek kopā ar Rīgas pašvaldības policiju, tad pret pārkāpēju tiek uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Martā līdz šim policija sodus piemērojusi 41 pasažierim.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtīt e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmantojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI