DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

ES dalībvalstīs pagarināts aizlieguma termiņš briežu dzimtas dzīvnieku pārvietošanai un urīna izmantošanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība ceturtdien, 18. martā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto grozījumu noteikumos par hroniskās novājēšanas slimības (HNS) uzraudzības un kontroles kārtību, lai pagarinātu aizliegumu ievest dzīvnieku pievilināšanai paredzētu briežu dzimtas dzīvnieku urīnu no trešajām valstīm, kā arī aizliegumu ievest urīnu, kas iegūts no Norvēģijā dzimušajiem briežu dzimtas dzīvniekiem.

Tā kā 2020. gada septembrī Zviedrijā un novembrī Somijā konstatēts jauns HNS uzliesmojums savvaļas aļņiem, tad noteikumos ir mainīts termiņš briežu dzimtas dzīvnieku pārvietošanai starp Norvēģiju un ES dalībvalstīm un briežu dzimtas dzīvnieku urīna izmantošanai, termiņu pagarinot par diviem gadiem - līdz 2022. gada 31. decembrim (iepriekšnoteiktais termiņš bija 2020. gada 31. decembris). Pagarinājums nepieciešams kā drošības pasākums HNS izplatības ierobežošanai.

Tāpat noteikumi ir papildināti ar aizliegumu ražot, laist tirgū un izmantot dzīvnieku pievilināšanai paredzētu briežu dzimtas dzīvnieku urīnu, kas iegūts no briežu dzimtas dzīvniekiem, kuri dzimuši konkrētā (noteikumu pielikumā minētā) Somijas un Zviedrijas teritorijā.

MK noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2017. gada 18. jūlija noteikumos Nr. 416 “Hroniskās novājēšanas slimības uzraudzības un kontroles kārtība”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI