DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

17. martā notiks LTRK Prezidenta amata kandidātu debates

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina uz LTRK Prezidenta amata kandidātu – Aigara Rostovska un Kārļa Šenhofa debatēm, kas notiks trešdien,  17. martā, plkst.16:00, attālināti tiešsasitē, lai uzzinātu kandidātu redzējumu par LTRK attīstību un biznesa vides pilnveidošanu. Kandidātu debašu moderators, žurnālists Jānis Domburs.

Noslēdzoties LTRK  Prezidenta amata kandidātu pieteikumu iesniegšanas termiņam dalībai vēlēšanās, kas notiks LTRK biedru sapulcē š.g. 25. martā, ir pieteikušies divi kandidāti – SIA “RCG-Lighthouse” Padomes loceklis, LTRK biedrs Kārlis Šēnhofs un pašreizējais Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Prezidents Aigars Rostovskis, SIA Biznesa augstskola Turība īpašnieks.  Pieteikumā dalībai vēlēšanās pretendentiem bija jāiekļauj rakstisks redzējums par LTRK darbību 2021` – 2024`, ar kuru iespējams iepazīties šeit: https://saite.lv/EWaNX

K. Šenhofs uz  LTRK Prezidenta amatu kandidē pirmo reizi, iepriekš viņš ir bijis LTRK Rūpniecības Padomes vadītājs , LTRK Padomes loceklis (2009. -  2013), kā arī LTRK Viceprezidents ( 2012 – 2013).

A.Rostovksis LTRK prezidenta amatā ievēlēts divus termiņus pēc kārtas – pirmo reizi 2015. gadā, bet 2018. gadā viņš šajā amatā pārvēlēts atkārtoti.

Abi prezidenta amata kandidāti LTRK Facebook profila tiešraidē atbildēs uz žurnālista Jāņa Dombura un LTRK biedru jautājumiem - kādēļ viņi kandidē, kādu redz LTRK nākotni,  kādi ir prioritārie mērķi un uzdevumi biedru interešu pārstāvībai, kādas ir prioritātes organizācijas pārvaldībā, biedru  servisā , kā arī kāds būs sadarbības modelis ar politiķiem, valsts pārvaldi un nevalstiskajām organizācijām.

Šajā gadā biedru sapulce ir īpaši nozīmīga, jo notiks padomes vēlēšanas, apstiprinot kompetenču padomju vadītājus, kā arī ievēlot brīvos padomes locekļus un prezidentu. Saskaņā ar LTRK statūtiem padome pilda LTRK valdes darbības pārraudzības funkcijas, nosaka attīstības stratēģiju un vispārējo biedrības viedokli politikas plānošanas jautājumos, kā arī apstiprina organizācijas budžetu un pārrauga saimniecisko darbību. Savukārt LTRK prezidents vada Padomes sēdes, atbilstoši pieņemtajiem lēmumiem organizē un nodrošina biedrības darbu, lai izstrādātu attīstības stratēģiju un galvenos darbības virzienus. Prezidents pārstāv LTRK arī Latvijas valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs, citās institūcijās, kā arī starptautisko forumos, ārvalstu, starpvalstu un starptautiskajās ekonomikas un citās organizācijās.

LTRK FB profils: https://www.facebook.com/LTRKinfo/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI