DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Tiešsaistes seminārā iepazīstinās ar dzelzceļa pārvadājumu tirgus segmentēšanu infrastruktūras maksas noteikšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS "LatRailNet" aicina transporta nozares pārstāvjus un ikvienu interesentu 17.martā piedalīties informatīvā tiešsaistes seminārā par dzelzceļa pārvadājumu tirgus segmentēšanu infrastruktūras maksas noteikšanai. Seminārs sāksies plkst. 13:00, un tas norisināsies tiešsaistē, ZOOM platformā.

Semināra laikā tā dalībnieki tiks iepazīstināti ar dzelzceļa pārvadājumu tirgus segmentēšanas īpatnībām, likumdošanas prasībām un starptautisko praksi. Nozares pārstāvji un transporta jomas interesenti varēs uzdot jautājumus par to, kā tiek pieteikti jauni dzelzceļa pārvadājumu tirgus segmenti, pēc kādiem principiem tiek veikta segmentēšanas kritēriju vērtēšana un kā dažādiem tirgus segmentiem tiek noteikta dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksa.

Tirgus segmentēšana, tostarp pasažieru un kravu pārvadājumos, tiek veikta, lai noteiktu tirgus situācijai atbilstošas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksas un veicinātu iekšzemes un starptautisko pārvadājumu tirgus attīstību. Latvijā patlaban ir izveidoti 12 tirgus segmenti, no tiem 4 pasažieru pārvadājumos un 8 kravu pārvadājumos.

Tiešsaistes semināru vadīs AS "LatRailNet" valdes priekšsēdētāja un ekonomikas doktore dr. oec. Justīna Hudenko, kura ir veikusi starptautiski  nozīmīgus pētījumus dzelzceļa transporta jomā.

AS "LatRailNet" ir valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" meitas uzņēmums, kas saskaņā ar Dzelzceļa likumu veic publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja būtiskās funkcijas - lēmumu pieņemšanu par jaudas sadali, vilcienu ceļu iedalīšanu, tai skaitā gan par piekļuves noteikšanu un novērtēšanu, gan par atsevišķu vilcienu ceļu iedalīšanu, un lēmumu pieņemšanu par infrastruktūras maksām, tai skaitā maksas noteikšanu un iekasēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI