DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Lielbritānijas valdība nosaka jaunus piemērošanas termiņus atsevišķu ES kravu kontroles pasākumiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Lielbritānijas valdība ir pārskatījusi iepriekšējā gadā noteiktos termiņus, kādos tika plānots piemērot prasības noteiktu ES preču kravu kontrolēm. Izmaiņas Lielbritānijas valdība pamato ar situāciju, uzņēmumiem pielāgojoties jaunajām prasībām saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no ES, ko ietekmē arī Covid-19 infekcijas izplatība.

Pārskatītais laika grafiks

  • Dzīvnieku izcelsmes produktiem (POAO), noteiktiem dzīvnieku izcelsmes blakusproduktiem (ABP) un augsta riska pārtikas produktiem, kas nav dzīvnieku izcelsmes produkti (HRFNAO), iepriekšējā paziņošana par kravu nav nepieciešama līdz 2021. gada 1. oktobrim.
  • POAO un noteiktiem ABP eksporta sertifikāts nav nepieciešams līdz 2021. gada 1. oktobrim.
  • Joprojām būs nepieciešama muitas importa deklarācijas, taču līdz 2022. gada 1. janvārim ir pagarināts termiņš, kurā ir iespēja izmantot atlikto deklarēšanu un papildu deklarāciju iesniegšanu līdz sešiem mēnešiem pēc preču ievešanas.
  • Drošības un garantijas deklarācijas importam nebūs nepieciešamas līdz pat 2022. gada 1. janvārim.
  • POAO, noteiktiem ABP un HRFNAO fiziskas sanitārās un fitosanitārās (SPS) pārbaudes robežkontroles punktos tiks veiktas no 2022. gada 1. janvāra.
  • Augsta riska augiem fiziskas SPS pārbaudes robežkontroles punktos tiks veiktas no 2022. gada 1. janvāra.
  • Zema riska augiem un augu produktiem iepriekšējā paziņošana par kravu, kā arī dokumentu, tostarp fitosanitāro sertifikātu, pārbaudes tiks ieviestas no 2022. gada 1. janvāra.
  • Dzīviem dzīvniekiem un zema riska augiem un augu produktiem pārbaudes robežkontroles punktos tiks ieviestas no 2022. gada marta.

Tirgotājiem, kuri Lielbritānijā ieved kontrolei pakļautās preces, joprojām nebūs tiesību uz atlikto muitas deklarēšanu un, ievedot preces Lielbritānijā, viņiem būs jāaizpilda pilna muitas deklarācija.

Informācijas avots:

https://questions-statements.parliament.uk/written-statements/detail/2021-03-11/hcws841

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI