DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks attālināti tiksies ar Igaunijas aizsardzības ministru

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 12. martā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks attālināti tiksies ar Igaunijas aizsardzības ministru Kalli Lānetu (Kalli Laanet), lai apspriestu valstu divpusējo sadarbību, kā arī sadarbību NATO un ES ietvaros.

Aizsardzības ministri runās par sadarbības iespējām jūras un pretgaisa aizsardzības spēju attīstīšanā, Latvijas un Igaunijas bruņoto spēku kopīgiem iepirkumiem, kā arī citām Baltijas reģiona aizsardzības nozares aktualitātēm.

Baltijas valstis uztur regulāru aizsardzības ministru un bruņoto spēku komandieru,  kā arī ekspertu līmeņa dialogu par aizsardzības politiku un spēju attīstību. Baltijas valstis pastāvīgi sadarbojas arī personāla apmācību jomā, tostarp piedaloties kopīgās militārajās mācībās.

Tāpat Latvija un Igaunija veiksmīgi sadarbojusies kopīgu aizsardzības nozares iepirkumu realizēšanā. Jau ziņots, ka 2020. gada maijā Nacionālie bruņotie spēki kopā ar Igaunijas bruņotajiem spēkiem Zviedrijas uzņēmumam “Saab Dynamics AB” iesniedza pasūtījumu par jaunu prettanku granātšāvēju “Carl Gustaf M4” piegādi līdz 2022.gadam. Jaunie granātšāvēji tiks lietoti paralēli “M2” modifikācijas ieročiem, kas iepriekš tika saņemti no Zviedrijas un Norvēģijas.

Savukārt novembrī Latvija un Igaunija parakstīja vispārējo vienošanos par mācību granātu iegādi no uzņēmumiem “Rheinmetall Waffe Munition ARGES GmbH” un “Bristol Trust OÜ”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI