DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valdība atbalsta iekšlietu ministra iniciatīvu par piemaksu piešķiršanu pašvaldību policijai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 11.martā, Ministru kabinets atbalstīja grozījumus noteikumos Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, lai nodrošinātu piemaksas pašvaldības policijai par darbu Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā.

“Tieši tāpat kā Valsts policija un Valsts robežsardze, arī pašvaldības policija iesaistījās vīrusa izplatības ierobežošanas un kontroles pasākumos visā Latvijas teritorijā. Tāpēc mūsu kolēģi arī ir pelnījuši saņemt tādas pašas piemaksas. Uzskatu, ka valdība ir pieņēmusi pareizu lēmumu, atbalstot Iekšlietu ministrijas virzīto priekšlikumu piešķirt piemaksas arī pašvaldību policijai. Augstu vērtēju pašvaldību policijas darbu un sniegto atbalstu Valsts policijai krīzes apstākļos, tā iekšlietu ministrs S. Ģirģens.

Paredzēts, ka pašvaldību institūcijām no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" kompensēs izdevumus, kas tām radušies no 2021. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 7. februārim, iesaistot pašvaldību policijas darbiniekus tiešā un uzskaitāmi pierādāmā virsstundu darbā, lai kontrolētu  iedzīvotāju pārvietošanās aizlieguma ievērošanu laikposmā no plkst. 22.00 līdz plkst. 5.00 (mājsēdes kontroles pasākumi), samaksai par virsstundu darbu un piemaksai par nakts darbu – 75 procentu apmērā no aprēķinātās atlīdzības summas.

Pašvaldību policija nodrošināja sabiedrisko kārtību un drošību, veicot patrulēšanu pašvaldību teritorijās – republikas pilsētās un novados.

Atbilstoši indikatīvajiem aprēķiniem nepieciešamais finansējums pašvaldību institūcijām izdevumu segšanai ir šāds: samaksai par virsstundu darbu un piemaksai par nakts darbu  2021. gada laika periodam no 1. janvāra līdz 7. februārim ir 139 731 eiro, no kuriem 75 procenti  -  104 798 eiro,  pašvaldību institūcijām kompensētu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”. Pašvaldību institūcijām būs jāsagatavo pieprasījums par izdevumu kompensēšanu atbilstoši faktiski nepieciešamajam apmēram un jāiesniedz Iekšlietu ministrijā, lai varētu sagatavot un virzīt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI