DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

CSP tīmekļa vietne maina izskatu un adresi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 12. martā plkst. 15.00 Centrālā statistikas pārvaldes (CSP) mājaslapa tiks pārmigrēta uz valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienoto platformu, un turpmāk būs līdzīga citām valsts iestāžu vietnēm – pēc vienotiem principiem veidota, mūsdienīga un ērti lietojama. Jaunā vietnes adrese būs csp.gov.lv, taču lietotāji, kas lietos līdzšinējo domēnu csb.gov.lv, automātiski tiks pārvirzīti uz jauno mājaslapu. Arī citām biežāk lietotajām saitēm ir izveidotas pāradresācijas uz jauno vietni vai statistikas portālu.

Jaunajā tīmekļa vietnē būs pieejama informācija par iedzīvotāju aptaujām, uzņēmumu apsekojumiem, iestādi un cita ar datiem tieši nesaistīta informācija.

Jau iepriekš informējām datu lietotājus, ka pēc CSP mājaslapas veiksmīgas migrācijas uz valsts pārvaldes vienoto tīmekļvietnes platformu CSP neturpinās uzturēt statistikas datubāzi, un tā būs pieejama tikai oficiālās statistikas portālā. Saskaņā ar datu publicēšanas kalendāru portālā tiks publicētas arī statistikas relīzes, publikācijas, kartes, datu vizualizācijas u.tml.

Pārejas shēma no tabulas identifikatora (ID) CSP statistikas datubāzē uz tabulas ID un nosaukumu oficiālās statistikas portālā.

Oficiālās statistikas portālā datubāzes tabulas iespējams atrast, pārlūkojot tēmu koku vai meklējot pēc tabulas nosaukuma vai ID. Visām oficiālās statistikas portālā publicētajām datubāzes tabulām ir iespējams izveidot piekļuvi ar lietojumprogrammas saskarni jeb API.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI