DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas Bāriņtiesas darbinieki saņems piemaksu par darbu Covid-19 krīzes laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas dome trešdien, 10. martā, nolēma noteikt speciālu piemaksu Rīgas Bāriņtiesas amatpersonām un darbiniekiem Covid-19 krīzes laikā.

Covid-19 laikā palielinās vardarbība ģimenēs, tāpēc nepieciešams nekavējoties reaģēt uz pieaugošiem riskiem bērnu un aizgādnībā esošo personu apdraudējuma dēļ un ir pieaugusi darba intensitāte. Tāpat nepieciešams nodrošināt darba nepārtrauktību ārkārtējās situācijas, krīzes un psihoemocionālās spriedzes apstākļos.

“Šajā saspringtajā laikā darba apjoms un psiholoģiskā spriedze ir palielinājusies ne tikai sociālajiem darbiniekiem, aprūpētājiem un pašvaldības policistiem. Arī Rīgas bāriņtiesas darbinieki saskaras pieaugošu psiholoģisko un darba apjoma slodzi, tādēļ pašvaldībai ir svarīgi radīt mehānismu, kā šajā situācijā atbalstīt darbiniekus, no kuriem ir atkarīgi citu cilvēku likteņi,” atzīmē Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs.

Paredzēts, ka speciālās piemaksas apmērs nedrīkst pārsniegt 25% no darbinieka mēnešalgas un tā izmaksājama proporcionāli nostrādātajam laikam. Jautājumu par speciālās piemaksas piešķiršanu un tās apjomu katrai konkrētajai amatpersonai vai darbiniekam pieņems Bāriņtiesas priekšsēdētājs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI