DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša saruna ar Vjetnamas vēstnieku Fandanu Dionu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 10. martā notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša attālinātā saruna ar jauno Vjetnamas Sociālistiskās Republikas nerezidējošo vēstnieku Latvijā Fandanu Dionu (Phan Dang Duong).

Valsts sekretārs apsveica vēstnieku ar drīzu stāšanos amatā un norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta aktīvā politiskā dialogā, tostarp vizīšu apmaiņā starp abām valstīm, kad to atļaus epidemioloģiskā situācija. Vēstnieks uzsvēra nepieciešamību attīstīt abu valstu politiskās un ekonomiskās saites, kā arī pauda gandarījumu par iespēju veicināt politisko dialogu ar Latviju gan divpusējos, gan starptautiskos formātos.

Valsts sekretārs A. Pelšs pievērsa vēstnieka uzmanību izglītības, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kā arī transporta sektora potenciālam divpusējā sadarbībā. Atzinīgi tika vērtēts ES-Vjetnamas brīvās tirdzniecības nolīgums, kas stājās spēkā 2020. gadā un paver labvēlīgākus nosacījumus ekonomiskajai sadarbībai. Sarunas laikā tika pārrunāta arī valstu sadarbība starptautiskajās organizācijās. F. Dions informēja par veiksmīgo COVID-19 pandēmijas ierobežošanu Vjetnamā.

Vjetnamas vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā. Attālinātā akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita plānota 12. martā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI