DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vēl vairāk nekā 10 100 senioru, kuri pieteikušies manavakcina.lv vai 8989, saņem uzaicinājumu vakcinēties

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Turpinot senioru vecumā virs 70 gadiem vakcināciju, vakar un šodien vairāk nekā 10 100 seniori šajā vecumā saņem informāciju īsziņā vai e-pastā par tiem piemēroto vakcinācijas vietu, lai tuvākajā laikā veiktu vakcināciju pret Covid-19.

Uzaicinājumi tiek nosūtīti uz to kontaktinformāciju, ko seniori norādījuši, piesakoties manavakcina.lv vai pa tālruni 8989. Uzrunāti tiek tie seniori vecumā virs 70 gadiem, kuri bija pieteikušies manavakcina.lv no 20. februāra vakara līdz 6. martam ieskaitot. Iedzīvotāji, kuri bija reģistrējušies manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 līdz 20.februārim, jau ir saņēmuši informāciju par tiem piemēroto vakcinācijas veicēju.

Tie seniori vecumā virs 70 gadiem, kuri manavakcina.lv vai zvanot uz 8989 bija norādījuši pilsētu, kas sakrīt ar viņa ģimenes ārsta prakses vietu, saņēma informāciju, ka ar viņiem tuvākajā laikā sazināsies viņu ģimenes ārsts un ziņos par iespējamo vakcinācijas laiku.  Tiem senioriem šajā vecuma grupā, kuru ģimenes ārsti neveic vakcinācijas pakalpojumus, un tiem, kuri izvēlējās vakcinēties citā pilsētā, kas nav viņa ģimenes ārsta prakses vieta, īsziņās un e-pastā norādīta vakcinācijas iestāde, kas atrodas tuvāk viņa norādītajai vēlamajai teritorijai.

6690 seniori vecumā virs 70 gadiem ir novirzīti uz ārstniecības iestādēm, savukārt 3436 seniorus virs 70 gadiem vakcinēs viņu ģimenes ārsti.

Kopumā 76 ārstniecības iestādes un 547 ģimenes ārsti visā Latvijā nodrošinās vakar un šodien uzrunāto senioru pakāpenisku vakcināciju.

Vakcinācija Latvijā norit pēc prioritāro grupu principa – šobrīd uzsākta trešās prioritārās grupas vakcinācija, kurā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt seniori vecumā virs 70 gadiem, kas ir pieteikušies vakcīnai kādā no trīs veidiem: vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989 vai pie sava ģimenes ārsta.

Tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, pa tālruni 8989 vai vietnē manavakcina.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI