DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Jaunās ekonomikas universitāšu reitingā LU novērtēta visaugstāk Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitāte (LU) no Latvijas augstskolām ieguvusi augstāko vērtējumu prestižajā Jaunās ekonomikas valstu universitāšu reitingā "THE Emerging Economies University Rankigs 2021”, ievērojami pakāpjoties rezultātos uz 147. vietu un reizē arī ieņemot otro vietu Baltijā. 

Šajā reitingā ņemti vērā tie paši 13 rādītāji, kas, veidojot THE pasaules labāko universitāšu reitingu. 

Galvenie indikatori, kas universitāšu sarindošanā ņemti vērā, ir mācīšana un mācību vide, pētniecība – tās apjoms, ienākumi un reputācija.Tāpat reitinga veidotāji vērtēja citējamību, starptautisko perspektīvu un sadarbību ar industriju. Šie rādītāji ir pielīdzināti, lai varētu noteikt universitāšu attīstību, prioritātes jaunajā ekonomikā. Reitinga rezultāti rāda, ka jaunās universitātes uzlabo savu rezultātu veiksmīgāk un ātrāk nekā attīstīto valstu universitātes. 

Latvijas Universitāte būtiski uzlabojusi savus rezultātus citējamības rādītājā, ievērojami uzlabojušies arī starptautiskās atpazīstamības un zinātniskās darbības rādītāji. 

“Latvijas Universitātes kāpums uzreiz par 103. vietām un iekļūšana 200 pasaules labāko universitāšu sarakstā ir neapstrīdams starptautisks panākums un straujas attīstības apliecinājums. LU un arī Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte aizvadītajos gados savā darbībā ir mērķtiecīgi iedzīvinājusi visā pasaulē atzītus izcilu universitāšu darbības principus, strauji attīstot pētniecību un sadarbību ar nozari, nodrošinot starptautiski nozīmīgu pienesumu zinātnei un praktiskus risinājumus nacionāli nozīmīgiem jautājumiem. Noteikti turpināsim darbu, lai mūsu atpazīstamība un devums pasaules zinātnei, kā arī Latvijas sabiedrībai un ekonomikai, nākamajos gados ieņemtu pienācīgu vietu,” uzsver LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns prof. Gundars Bērziņš

Reitingā no Latvijas augstskolām iekļautas arī Rīgas Tehniskā universitāte (reitingā 251.-300. vieta) un Latvijas Lauksaimniecības universitāte (reitingā 401.-500. vieta). Līderpozīcijas šajā reitingā ieņem vairākas Ķīnas augstskolas. 1. vietu ieņem Tsinghua Universitāte (Tsinghua University) , 2. vietu Pekinas Universitāte (Peking University), 3. vietu Džedzjana Universitāte (Zhejiang University). 

Kopumā reitingā apkopotas 606 universitātes no 48 valstīm. 

THE ir viens no trim pasaules ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem, ko publicē jau 18. gadu. THE veido kopumā 11 tematiskos universitāšu reitingus – Veselības zinātnēs, Dzīvības zinātnēs, Eksaktajās zinātnēs, Psiholoģijā, Mākslā un humanitārajās zinātnēs, Izglītības zinātnē, Tiesību zinātnē, Sociālajās zinātnēs, Biznesā un ekonomikā, Datorzinātnēs, kā arī Tehnoloģijiu un inženierzinātnēs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI