DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Izsludināts Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvas konkurss

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministrijas izsludina pieteikšanos ikgadējai Latviešu un igauņu valodu popularizēšanas balvai (Valodu balva).

Valodu balvas mērķis ir novērtēt izcilību, sasniegumus un individuālu ieguldījumu latviešu valodas popularizēšanā Igaunijā un igauņu valodas popularizēšanā Latvijā.

Balvas ieguvēju paziņos Igaunijas un Latvijas ārlietu ministri.

Saskaņā ar Valodu balvas nolikumu, balvai var pieteikt daiļliteratūras vai dažādu jomu zinātniskā darba tulkojumus, pētījumus, valodu apguves projektus (tai skaitā žurnālistikas pārraidi, rakstu vai raidījumu par valodas veicināšanu).

Aicināti pieteikties valodu skolotāji, pasniedzēji, pētnieki, žurnālisti un valodu apguves projektu organizētāji. Balvai var tikt nominētas gan atsevišķas personas, gan institūcijas par ieguldījumu latviešu un igauņu valodas popularizēšanā 2020. gadā.

Valodu balvas vērtība ir 3000 eiro, un tās fondu veido vienlīdzīgi Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju ieguldījumi. Konkursa žūriju veido Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju pārstāvji, kā arī abu valstu literatūras un valodu eksperti.

Valodu balva tiks pasniegta jau 12. reizi. Iepriekšējos gados Valodu balvu par sasniegumiem norādītajā gadā saņēmuši – Maima Grīnberga (2009, 2012), Guntars Godiņš (2010, 2013, 2018), Kalevs Kalkuns (Kalev Kalkun) (2011), Marguss Konnula (Margus Konnula) ar pseidonīmu Contra

Pieteikumus Valodu balvas konkursam par sasniegumiem 2020. gadā var iesūtīt līdz 2021. gada 6. aprīlim.

Pieteikumu un Curriculum Vitae balvas kandidātiem jāiesniedz angļu valodā, nosūtot uz Igaunijas Ārlietu ministrijas e-pastu: vminfo@mfa.ee vai pa pastu Igaunijas Ārlietu ministrijai: Ministry of Foreign Affairs, Islandi väljak 1, 15049 Tallinn, (ar norādi “Languages Award”).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI