DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Piektdien norisināsies starptautiska konference “Baltijas ES sarunas 2021: vai Eiropai kļūst labāk?”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai diskutētu par izaicinājumiem Eiropā pandēmijas laikā un pēc Brexit, kā arī Eiropas Savienības (ES) nākotni un lomu globālajā mērogā, piektdien, 12.martā, tiešsaistē notiks augsta līmeņa ekspertu starptautiska konference “Baltijas ES sarunas 2021: vai Eiropai kļūst labāk?”. To organizē Saeima sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu (LĀI) un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecību Latvijā.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, LĀI direktors Andris Sprūds un EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks.

Pirmā konferences daļa būs veltīta ES tirdzniecības politikai, savukārt nākamajās dalībnieki runās par to, vai ES dalībvalstis un pati ES demokrātija ir izturējusi noturības testu, kā arī par Eiropas ekonomikas atveseļošanos pasaulē klimata pārmaiņu kontekstā.

Pēc tam norisināsies arī trīs paralēlas diskusijas. Pirmajā no tām, kuras tiešraidi no Tallinas nodrošinās Igaunijas Ārpolitikas institūts, uzmanības centrā būs jautājums par Eiropas stratēģisko autonomiju. Otrā paralēlā paneļa saruna, kuras norisi no Viļņas nodrošinās Viļņas Universitāte, būs veltīta Eiropas kaimiņattiecību politikai. Savukārt trešajā paralēlajā diskusijā, kuras tiešraidi no Rīgas nodrošinās Latvijas Ārpolitikas institūts, dalībnieki spriedīs par to, vai pastāvīgās krīzes stiprina ES.

Pasākuma noslēgumā klātesošie diskutēs par ES nākotni un tās lomu pasaulē, tostarp par to, kādai jābūt Eiropas sabiedrības vispārējai stratēģijai, pozīcijai un mijiedarbībai arvien sarežģītākajā un prasīgākajā pasaulē.

Konferencē piedalīsies EK priekšsēdētājas izpildvietnieks, ES tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis, Vakcīnu alianses priekšsēdētājs, bijušais EK prezidents un Portugāles premjerministrs Žozē Manuels Durau Barrozu (José Manuel Durão Barroso), bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus (Andrius Kubilius), EK Atveseļošanas un noturības darba grupas ģenerāldirektore un vadītāja Selīna Gauere (Céline Gauer), Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Urmas Paet), Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Arnolds Pranckevičs (Arnoldas Pranckevičius), Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda un citi.

Starptautiskajai augsta līmeņa konferencei “Baltijas ES sarunas 2021: vai Eiropai kļūst labāk?” varēs sekot tiešsaistē www.saeima.lv, parlamenta Facebook kontā, kā arī tiešsaistē www.liia.lv, www.tspmi.vu.lt, www.icds.ee, www.delfi.lv, www.baltictimes.com, www.tepsa.eu un arī LĀI un EK pārstāvniecības Facebook kontos. Konferences sākums piektdien, 12.martā, pulksten 9.00.

Programma: https://titania.saeima.lv/LIVS/SaeimasNotikumi.nsf/0/ff4b5f3e5d8a3a2dc225868f004a691b/$FI

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI