DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ES fondu projektu īstenotājus aicina pieteikt projektus konkursā “RegioStars Awards”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad jau četrpadsmito reizi norisināsies Eiropas Komisijas (EK) rīkotais konkurss “RegioStars Awards” Eiropas Savienības (ES) fondu projektu īstenotājiem. Arī projektu īstenotāji no Latvijas aicināti konkursam iesniegt inovatīvus un iedvesmojošus ar ES līdzfinansējumu īstenotos Kohēzijas politikas projektus, ar kuriem projektu īstenotāji lepojas un ir gatavi dalīties pieredzē.

“Mums ir daudz izcilu un inovatīvu projektu dažādās jomās un visos Latvijas reģionos, ar kuriem varam lepoties ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas līmenī. Šī ir lieliska iespēja projektu īstenotājiem ne tikai dalīties pieredzē, bet arī saņemt pelnīto atzinību par savu mērķtiecīgo ieguldījumu un neatlaidīgo darbu,” atzīst Armands Eberhards, Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieks ES fondu jautājumos. 

Konkurss “RegioStars Awards” laika gaitā ir kļuvis par sava veida izcilības zīmi ES projektiem, kas demonstrē inovatīvu un iekļaujošu pieeju reģionālajai attīstībai.  2018. gadā "RegioStars" konkursa finālā no Latvijas iekļuva Valsts izglītības attīstības aģentūras īstenotais Jauniešu garantijas projekts, bet 2017. gadā - Latvijas Nedzirdīgo savienības projekts “Nepalikt vieniem klusumā”.

Šogad projektus var pieteikt šādās konkursa kategorijās:

  • Vieda Eiropa: vietējo uzņēmumu konkurētspējas palielināšana digitālajā pasaulē;
  • Zaļa Eiropa: zaļas un noturīgas kopienas pilsētu un lauku vidē; 
  • Godīga Eiropa: integrācijas un diskriminācijas novēršanas veicināšana; 
  • Urbāna Eiropa: videi nekaitīgu, ilgtspējīgu aprites pārtikas sistēmu veicināšana pilsētu teritorijās; 
  • Šī gada tēma: zaļās mobilitātes veicināšana reģionos: Eiropas Dzelzceļa gads 2021

Konkursam var pieteikties līdz 9. maijam. Lai pieteiktu projektu, jāaizpilda pieteikuma forma, kas atrodama EK mājaslapā, norādot projekta galvenos mērķus, plānotos vai jau sasniegtos rezultātus, projekta ieguldījumu reģionālā vai nacionālā līmenī, kā arī citu informāciju. Tāpat jāpievieno vizuālie materiāli jeb fotogrāfijas no projekta kādā no tā īstenošanas fāzēm. Aizpildīto pieteikumu lūdzam nosūtīt FM kā ES fondu vadošajai iestādei uz e-pasta adresi esfondi@fm.gov.lv, kura sniegs apstiprinājumu projekta tālākai virzīšanai konkursā. Pieteikums kopā ar FM apstiprinājuma vēstuli jāiesniedz elektroniski, mājaslapā https://regiostarsawards.eu/.  

Visu ES dalībvalstu “RegioStars Awards” konkursā pieteiktos projektus izvērtēs neatkarīga žūrija – augsta līmeņa akadēmisko aprindu pārstāvji. Arī sabiedrībai būs iespēja nobalsot par savu favorītu no finālā iekļuvušajiem projektiem. Konkursa finālistiem būs iespēja piedalīties apmācībās par komunikāciju. Konkursa uzvarētāji iegūs publicitātes iespējas medijos 5000 eiro vērtībā. 

Plašāka informācija par konkursu pieejama EK mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI