DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 5. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 59 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti divi robežpārkāpēji, tajā skaitā izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei. Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 47 personām – 18 Latvijas, vienam Krievijas, četriem Lietuvas, vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Dānijas, diviem Horvātijas, vienam Lielbritānijas, vienam Moldovas, pieciem Polijas, pieciem Rumānijas un astoņiem Ukrainas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – trīs Latvijas, trīs Baltkrievijas, diviem Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Kirgizstānas pilsonim.

Sestdien, 6. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 53 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti seši robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam. Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemnieks bija pārkāpis MK 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid - 19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 38 personām – 15 Latvijas, diviem Krievijas, sešiem Igaunijas, četriem Lietuvas, diviem Bulgārijas, vienam Rumānijas, pieciem Ukrainas, diviem Uzbekistānas un vienam Vācijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu deviņām personām – trīs Krievijas, trīs Baltkrievijas, diviem Lietuvas un vienam Ukrainas pilsonim.

Svētdien, 7. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 29 personām – 10 Igaunijas, sešiem Krievijas, četriem Latvijas, četriem Kosovas, trīs Ukrainas, vienam Baltkrievijas un vienam Vācijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu sešām personām – trīs Baltkrievijas, vienam Lietuvas, vienam Latvijas un vienam Krievijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI