DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apspriež Rīgas un Siguldas sadarbību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 5. martā notika Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica tikšanās. Tās laikā tika apspriestas biedrības “Rīgas un Pierīgas pašvaldības apvienības “Rīgas metropole” aktualitātes, administratīvi teritoriālās reforma gaita, Eiropas struktūrfondu politika, kā arī Rīgas un Siguldas aktuālie sadarbības virzieni. Īpaši tika izcelta interese kopīgi sadarboties iedzīvotāju mobilitātes jautājumos. Tāpat tika apspriesta iespējamā Siguldas pievienošanās Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienībai “Rīgas metropole”.

Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns: “Lai attīstītos, mums jāspēj domāt plašāk par vienas pašvaldības robežām, domāt reģionāli. Sigulda, lai arī nav mūsu tuvākais kaimiņš, ir dinamisks un spēcīgs novads, kuram ir ciešas ekonomiskas un sociālas saites ar galvaspilsētu. Tāpēc svarīgi meklēt kopējus risinājumus gan abu pašvaldību iedzīvotāju vajadzībām, gan visa metropoles areāla attīstībai.”

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics: “Mūsu galvaspilsētas Rīgas attīstības veiksmes atslēga slēpsies mākā sadarboties ar citām Latvijas pašvaldībām, un mākā paņemt unikālās lietas, ko Latvijas mazākās pilsētas jau ir īstenojušas. Sigulda ir atvērta labām un uz nākotni vērstām sarunām, piemēram, ja tās saistītas ar iedzīvotāju mobilitātes uzlabošanu.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI