DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Uzņēmumi un pētnieki aicināti piedalīties bezpilota lidaparātu inovāciju pasākumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar tehnoloģiju inovāciju uzņēmumu LMT aicina uzņēmumus un pētniekus pieteikties dalībai bezpilota lidaparātu inovāciju pasākumā, kas tiešsaistē norisināsies 29. martā.

Pasākuma laikā aizsardzības nozares pārstāvji sniegs vispārēju ieskatu par pasaules militārajā tirgū pieejamo bezpilota vadāmo kaujas lādiņu sistēmu veidiem un bezpilota lidaparātu pretdarbības risinājumiem, kā arī to izplatības radītajiem draudiem un izaicinājumiem. 

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar aizsardzības nozares redzējumu attiecībā uz šādu sistēmu attīstību sadarbībā ar vietējo industriju, kā arī uzzināt par Aizsardzības ministrijas atbalsta instrumentiem industrijai un pētniecības iestādēm.

Savukārt inovāciju pasākuma partneri LMT sniegs redzējumu par iespējām paplašināt savu komandu, veidojot sadarbību ar jauniem partneriem un turpinot attīstīt dronu detektēšanas, komandvadības, kā arī komunikāciju risinājumus.

Interesenti dalībai pasākumā aicināti pieteikties līdz 19martam, aizpildot reģistrācijas anketu.Par reģistrācijas pieteikuma apstiprināšanu katrs dalībnieks tiks informēts atsevišķi. Plašāka informācija par pasākuma norisi, tostarp iespēju dalībniekiem iesūtīt savas idejas vai priekšlikumus, atrodama Aizsardzības ministrijas mājaslapas sadaļā “Uzņēmējiem”.

Priekšroka dalībai inovāciju pasākumā tiks dota Latvijā reģistrētiem komersantiem vai pētniecības iestādēm, kā arī tiem, kuru tehniskā kompetence un līdzšinējā pētniecības un izstrādes pieredze tiešā vai pastarpinātā veidā atbilst kādai no Aizsardzības ministrijas un LMT identificētajām interešu jomām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI