DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Vakar ugunsgrēkos cieta divi cilvēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. marta plkst. 06.30 līdz 5. marta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.30 VUGD steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur trīsstāvu sabiedriskās ēkas pirmajā stāvā dega eļļa, radot lielu sadūmojumu telpās. No ēkas tika evakuēti pieci cilvēki. Plkst. 14.19 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.38 tika saņemts izsaukums Daugavpilī, kur atklātā teritorijā dega gāzes balons. Notikumā bija cietis viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 14.55 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.37 VUGD steidzās uz izsaukumu Jaunpils novadā, kur vienstāva dzīvojamajā mājā dega starpstāvu pārsegums 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst. 00.56 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvokļos nebija uzstādīti dūmu detektori.

Plkst. 21.58 VUGD saņēma izsaukumu Neretas novadā, kur bija izcēlies ugunsgrēks vienstāva dzīvojamajā mājā 50m2 platībā. No ugunsnelaimes pirms VUGD ierašanās bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 02.21 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina: lai savlaicīgi pamanītu izcēlušos ugunsnelaimi, uzstādiet savos mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus brīdinās, ka telpā ir izveidojies sadūmojums!

Vakar Rīgā no Vecdaugavas tika izcelti divi cilvēki, kuriem NMPD mediķi konstatēja nāvi.

VUGD atgādina: atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami! Īpaši laikā, kad sākusies ledus kušana, aicinām neapdraudēt sevi un nedoties uz ūdenstilpju ledus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī izsaukumiem, kur četros gadījumos dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, septiņos gadījumos – atkritumi konteineros, bet divos gadījumos – vieglās automašīnas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI