DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vakar vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši vismaz 2464 seniori

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kopā vakar notikušas vismaz 3702 Covid-19 vakcinācijas reizes.

Šobrīd kopā vakcinēti jau vismaz 15 206 seniori vecumā virs 70 gadiem. Vakcinācija šajā prioritārajā grupā turpinās arī šonedēļ. Veselība ministrija īpaši aicina visus tos, kas vēl nav pieteikušies savai vakcīnai pret Covid-19, pieteikties pa tālruni 8989 vai vietnē manavakcina.lv, lai nodrošinātu iespēju šos iedzīvotājus tuvāko nedēļu laikā pēc jaunu vakcīnu devu piegādes Latvijā operatīvi vakcinē pret Covid-19.

Vakcinācija veido imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargā no smagas slimības gaitas. Papildu šiem iedzīvotājiem vakcīnas saņēmuši vairāk nekā 5 418 ilgstošas sociālās aprūpes centru klienti un 2 301 darbinieki. Turpinās arī medicīnas iestāžu vakcinācija.

Aizvakar Latvija saņēma šonedēļ plānoto Astra Zeneca vakcīnu piegāde 14 400 devu apjomā, kā arī BioNTech-Pfizer 1170 devas, 82% ģimenes ārstu un ārstniecības iestāžu jau ir saņēmuši paredzētās vakcīnu devas, savukārt 18% vakcīnas saņem šodien. Vakcinācijas iestādes turpina to senioru virs 70 gadiem vakcināciju, kas saņēmuši uzaicinājumu vakcinēties centralizēti, kā arī bijuši iekļauti ģimenes ārstu līdz šim pašu izveidotajos sarakstos.

Vakcinācija norit pēc prioritāro grupu principa – šobrīd vakcīnu pret Covid-19 var saņemt seniori vecumā virs 70 gadiem, kas ir pieteikušies vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989 vai pie sava ģimenes ārsta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI