DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Ugunsgrēkā Kocēnu novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3. marta plkst. 06.30 līdz 4. marta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 12.30 tika saņemts izsaukums Kocēnu novadā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas starpsiena 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 13.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 12.15 VUGD steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur katlumājas konteinerā gruzdēja šķelda 2m2 platībā. Plkst. 13.15 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega kūla, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, četros gadījumos atkritumi konteineros, trīs gadījumos – piededzis ēdiens, sadzīves priekšmets uz plīts, trīs dārza mājas, šķūnis, koks.

VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību gatavojot vai sildot ēdienu! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par sadūmojumu telpā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI