DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība
2
2

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušā gada septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē tika saņemta informācija par to, ka Kurzemē, kādā īpašumā ir vērsta seksuāla vardarbība pret pilngadīgu jaunieti. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā. Šobrīd kriminālprocess ir nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada septembrī pēc cietušās personas paziņojuma saņemšanas Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas notikuma vietā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja vīrieti un par notikušo uzsāka kriminālprocesu.

Noskaidrots, ka vīrietis, kurš jaunieti iepazinis vien tajā vakarā, izmantoja viņas bezpalīdzības stāvokli un pret viņas gribu veica ar viņu seksuāla rakstura darbības nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušās ķermeni. Jauniete atzīta par īpaši aizsargājamu cietušo, kas ir persona, kura cietusi no noziedzīga nodarījuma, kas vērsts pret personas tikumību vai dzimumneaizskaramību. Vīrietis iepriekš nav sodīts un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI