DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ministrs Plešs palu un plūdu kontekstā piedalās civilās aizsardzības komisijas sēdē Carnikavā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) šodien piedalīsies civilās aizsardzības komisijas sēdē Carnikavā, lai novērtētu situāciju plūdu apdraudējuma dēļ. Gaujā pie Carnikavas ir izveidojies ledus sastrēgums un ievērojami paaugstinājies ūdens līmenis, tādēļ izsludināts oranžais brīdinājums.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) šodien ziņo, ka Gaujas augštecē un vidustecē ledus sega posmos bija gājusi februāra beigās un marta sākumā. Gaujā pie Carnikavas saglabājās ledus sega, bet 2. marta pēcpusdienā sākās intensīva ledus iešana, kā laikā, ledus masām virzoties gar LVĢMC novērojumu stacijas posmu, ūdens līmenis strauji paaugstinājās, maksimumu sasniedzot 3. martā plkst. 01:15.

Ūdens līmenis šobrīd ir stabilizējies, bet, atsākoties ledus kustībai gar novērojumu staciju, ūdens līmenis krasi paaugstināsies, tādēļ nepieciešama operatīva atbildīgo dienestu rīcība un koordinēta darbība, lai mazinātu iespējamo kaitējumu, ko varētu radīt ledus kustība un ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI