DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Aicinām uz semināru Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla koordinatorus un pašvaldību atbildīgās amatpersonas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai stiprinātu pašvaldību lomu un kompetenci veselības veicināšanas un slimību profilakses jomā, 9. un 10. martā  notiks divu dienu seminārs Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla koordinatoriem un atbildīgajām amatpersonām “Vesela Latvija”.  Ņemot vērā valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus, seminārs norisināsies tiešsaistes formātā.

Seminārā varēs apgūt, kā pētīt un analizēt iedzīvotāju veselības rādītājus un paradumus un kā veiksmīgi komunicēt ar dažādām mērķauditorijām, motivējot tās iesaistīties pašvaldību organizētajos pasākumos. Koordinatorus apmācīs, kā plānot un īstenot veselību veicinošus pasākumus, kā arī izvērtēt to rezultātus. Šajā seminārā tiks turpināta 2020. gada augusta seminārā skartā tēma par atkarību izraisošu vielu un procesu profilaksi pašvaldības iedzīvotāju vidū. Seminārā koordinatoriem būs iespēja iepazīties arī ar labās prakses piemēriem par jau īstenotiem veselību veicinošiem projektiem Latvijā un ārzemēs.

Seminārā aicināti piedalīties Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla koordinatori, kuri ikdienā strādā ar sabiedrības veselības un veselības veicināšanas jautājumiem. Esot Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā, pašvaldības iegūst papildu atpazīstamību un statusu, metodoloģisko atbalstu, iespēju piedalīties bezmaksas semināros un pieredzes apmaiņas braucienos, materiālus par veselības veicināšanas un slimību profilakses jautājumiem, kā arī iespēju veidot jaunus kontaktus.

Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla mērķis ir sekmēt labās prakses piemēru, kā arī pieredzes un ideju apmaiņu pašvaldību vidū, un sniegt pašvaldībām metodoloģisku atbalstu dažādu sabiedrības veselības veicināšanas jautājumu risināšanā. Paaugstinot pašvaldību darbinieku izglītotību sabiedrības veselības un veselības veicināšanas jautājumos, tiek atbalstīta veselības, labklājības un vienlīdzīgu iespēju attīstība reģionālajā līmenī. Šobrīd Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā ir iestājušās 113 pašvaldības, un plašāk par to var izlasīt šeit.

Seminārs norisināsies 9. un 10. martā tiešsaistes formātā, izmantojot ZOOM platformu.

Semināru organizē Veselības ministrija ESF projekta “Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” (ESF identifikācijas Nr.9.2.4.1./16/I/001) ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI