DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
6
6

Noskaidro uzvarētāju konkursā par Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktora amatu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Atklātais konkurss par Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja (TNGIIB) direktora amatu ir noslēdzies, un par konkursa uzvarētāju atzīta Anita Šķinuma.

Anita Šķinuma līdz šim bijusi kuģa sardzes stūrmane uzņēmuma “Royal Boskalis Westminster N.V.” piederošos kuģos, ko pārvalda “Anglo-Eastern Ship Management Ltd.”.  Ieņemot šo amatu, A. Šķinumas galvenie pienākumi bijuši saistīti ar kuģa vadīšanu, piedalīšanos kravas un kuģa operācijās, rūpēšanos par personu drošību un radio sakaru kontrolēšanu.

Uzņēmumā “Royal Boskalis Westminster N.V.” konkursa uzvarētāja strādājusi sešus gadus, paralēli no 2017. gada beigām līdz 2018. gada sākumam A. Šķinuma bijusi arī lektore Latvijas Jūras akadēmijā.

Latvijas Jūras akadēmijā arī pati A. Šķinuma ieguvusi profesionālo bakalaura grādu jūras transportā ar piešķirto jūras vadītāja kvalifikāciju. Amata pretendente pārvalda angļu valodu.

Kā vēstīts iepriekš, atklātais konkurss norisinājās trijās kārtās; pretendentu intervijas notika attālinātajā režīmā. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti pretendentu iesniegtie dokumenti un atbilstība obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti skaidroja konkursa komisijai savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēja savu redzējumu par iestādes attīstību turpmākajos piecos gados. Savukārt uz trešo kārtu izvirzītie pretendenti tika vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, kā arī pārmaiņu vadīšanu.

Izvērtējot pretendentu sniegumu konkursa gaitā, atlases komisija par konkursa uzvarētāju noteica Anitu Šķinumu. Viņas kandidatūra ir ieteikta satiksmes ministram, kurš jau izteicis atbalstu un A. Šķinumas kandidatūru virzīs apstiprinājumam Ministru kabinetā.   

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija: Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, kā arī Satiksmes ministrijas Jūrlietu departamenta direktore Laima Rituma. Tāpat pretendentu vērtēšanā tika piesaistīti neatkarīgie novērotāji no Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI