DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs aicina izveidot starptautisku mehānismu atbildības par cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā veicināšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 25. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs attālināti piedalījās interaktīvajā dialogā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) augsto komisāri cilvēktiesību jautājumos Mišelu Bašelē (Michelle Bachelet Jeria) par viņas noslēguma ziņojumu par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā.

Ārlietu ministrs uzrunā uzsvēra sistemātisku cilvēktiesību pārkāpumu Baltkrievijā turpināšanos. “Latvija sniedz atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai, tai skaitā, Latvijā uzņemot un ārstējot vardarbībā cietušos”, apliecināja ārlietu ministrs. “Aicinām Baltkrieviju pildīt starptautiskās saistības un ievērot M. Bašelē ziņojumā norādītās rekomendācijas. Ir jāpārtrauc represijas pret pilsonisko sabiedrību, cilvēktiesību aizstāvjiem un žurnālistiem. Politisko opozīciju un miermīlīgos protestētājus jāatbrīvo no ieslodzījuma, kā arī jānodrošina atbilstoša likumdošana, kas aizsargātu Baltkrievijas iedzīvotāju tiesības.

Ārlietu ministrs aicināja ANO Cilvēktiesību padomi izveidot starptautisku mehānismu atbildības par cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā veicināšanai, padomes 46. sesijas laikā pieņemot rezolūciju.

Interaktīvajā dialogā M. Bašelē prezentēja noslēguma ziņojumu par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā. Ziņojumā norādīts, ka cilvēktiesību situācija Baltkrievijā pasliktinās: turpinās nelikumīgas aizturēšanas, vardarbība, piespiedu pazušanas, fiziska un garīga spīdzināšana, kā arī seksuāla vardarbība. Ziņojums tika sagatavots atsaucoties uz ANO Cilvēktiesību padomes septembrī pieņemto rezolūciju par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā, kuru lūdza vairākas valstis, tai skaitā Latvija.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI