DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsdzēsēji glābēji aizvadīja mierīgu diennakti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24. februāra plkst. 06.30 līdz 25. februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 27 izsaukumus – seši uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņi uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kur dega riepas un koks, vieglā automašīna, kontaktligzda dzīvokļa virtuvē, starpsiena un griestu pārsegums vienstāva dzīvojamā mājā, piededzis ēdiens, divos gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados.

VUGD atgādina: netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams! Gādājiet, lai no ēkas dūmvada tiktu iztīrīti sodrēji! Esiet piesardzīgi, izmantojot apkures ierīces un iekārtas, kā arī esiet īpaši uzmanīgi, kad izmantojat atklātu uguni mājokļos!

Visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI