DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
5
5

Sagatavotas vispārīgas vadlīnijas “zemsliekšņa iepirkumiem”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 24.februārī, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā deputāti apsprieda vadlīnijas normatīvajam regulējumam publisku piegādes, pakalpojumu vai būvdarbu iepirkumiem, ja paredzamā līgumcena ir zemāka par Publisko iepirkumu likuma piemērošanas sliekšņiem.

“Saistošu vadlīniju ieviešana ir solis ceļā uz iepirkumu sistēmas sakārtošanu, lai tā būtu caurspīdīgāka un atklātāka. Visiem saprotama un konstruktīva iepirkumu norises kārtība liecina gan par labu pārvaldību, gan sniegs sabiedrībai iespēju sekot līdzi pašvaldības finanšu izlietojumam,” skaidroja Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola.

Vispārīgās vadlīnijas nosaka iepirkumu norises kārtību attiecībā uz preču piegādi, pakalpojumu sniegšanu vai būvdarbu veikšanu, ja paredzamā līgumcena ir zemāka par Publisko iepirkumu likuma piemērošanas sliekšņiem un kurā ietverti visi nodokļi, izņemot pievienotās vērtības nodokli.

Vispārīgās vadlīnijas regulē iepirkuma plānošanu, piedāvājumu iesniegšanu un vērtēšanu, lēmuma par rezultātiem pieņemšanu un paziņošanu, iepirkuma līguma slēgšanu, procesa dokumentēšanu un atklātības nodrošināšanu. Piemēram, piedāvājuma iesniegšanas un vērtēšanas procesa ietvaros jānosaka samērīgs laiks piedāvājuma iesniegšanai, kā arī atbilstības izvērtējums, ievērojot iepriekš norādītās prasības iepirkuma dokumentācijā. Tāpat arī uzvarētājs jānosaka, ievērojot saimnieciski izdevīgāko kritēriju.

Vadlīnijās noteiktās prasības ir saistošas visām Rīgas pašvaldības administrācijas struktūrvienībām un iekļaujamas tās iepirkumu kārtību reglamentējošajos iekšējos normatīvajos aktos.

 

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI