DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Izstrādāta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ilgtspējas stratēģija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) izstrādājusi FKTK ilgtspējas stratēģiju, lai mērķtiecīgi veicinātu ilgtspējīga, stabila un droša Latvijas finanšu sektora attīstību, uzticamas un cieņpilnas attiecības ar sabiedrību, kā arī ieviestu sociāli atbildīgas organizācijas principus FKTK darbā. Ilgtspējīga attīstība ir viena no FKTK šī gada prioritātēm.

FKTK padomes locekle K.Černaja-Mežmale uzsver: "Covid-19 pandēmija pasaulē raisa pārmaiņas, un šī brīža Eiropas Savienības un tās dalībvalstu politika ne tikai reaģē uz Covid-19 seku pārvarēšanu, bet arī iezīmē vēlamos attīstības vektorus, kuros pārmaiņas ir jāsekmē, būtiski akcentējot klimata pārmaiņu ietekmes mazināšanu un digitalizācijas veicināšanu. Svarīgi šos virzienus ieviest arī Latvijas attīstības turpmākajos soļos. Finanšu sektora loma ir  nozīmīga kopējās izpratnes veicināšanā par ilgtspējīgām finansēm klimata, sociālajā un pārvaldības dimensijā."

FKTK kā finanšu sektora uzrauga loma ilgtspējīgas attīstības veicināšanā ir dialoga sekmēšana ar finanšu nozari, lai finanšu un kapitāla tirgus dalībnieki savās darbības stratēģijās un produktos ieviestu ilgtspējas principus. Tāpat FKTK plāno pilnveidot regulatīvo vidi ar ilgtspējas un konkurētspējas veicināšanas aspektiem.

"Kā finanšu sektora uzraugam mums ir jāizmanto mūsu rīcībā esošie uzraudzības rīki, lai nodrošinātu finanšu iestāžu sagatavotību un izturību pret visu veidu riskiem, tostarp saistītiem ar klimata pārmaiņām. Uzmanība jāpievērš atbilstošu riska pārvaldības sistēmu izveidei un labas korporatīvās pārvaldības principu ievērošanai. Laicīgi identificēti riski un mērķtiecīga darbība to mazināšanā nodrošina pārdomātu lēmumu pieņemšanu un spēju elastīgi reaģēt pārmaiņu situācijā," pauž FKTK padomes locekle Kristīne Černaja-Mežmale.

Otrs būtisks aspekts, ko paredz FKTK ilgtspējas stratēģija, ir ilgtspējas aspektu integrēšana FKTK korporatīvajā pārvaldībā, kas paredz attīstīt iekļaujošu, inovatīvu un ekoefektīvu darba vidi, cilvēkkapitāla vērtības celšanu, kāpinot produktivitāti, kā arī pietiekamas uzmanībuas pievēršanu labbūtības aspektiem.

Līdztekus minētajam FKTK ilgtspējas stratēģijā būtiska loma paredzēta izpratnes veicināšanai par ilgtspējīgu finanšu nozīmi, rosinot sabiedrības paradumu maiņu un veicinot personisko finanšu pratību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI