DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autobraucēju ievērībai: vietējie autoceļi slideni un braukšanas apstākļi pa tiem vietām ir īpaši apgrūtināti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atkušņa un arī lietus ietekmē, vietējie autoceļi ar grants segumu, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu ir kļuvuši ļoti slideni. Sniegotas ziemas laikā uz šiem ceļiem ir izveidojusies pastāvīga un diezgan liela sniega kārta, kura tik ātri nenokūst un pārvēršas ledū. 

Īpaši apgrūtināta braukšana patlaban ir pa vietējās nozīmes autoceļiem Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Ludzas, Jēkabpils, Rēzeknes un Krāslavas apkārtnē. Līdzīga situācija var veidoties arī citviet, jo atkusnis turpinās. 

Aicinām izvērtēt nepieciešamību patlaban pārvietoties ar auto pa vietējās nozīmes autoceļiem, taču ja tas tomēr ir nepieciešams, ir jārēķinās ar ilgāku laiku ceļā,  izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un braukšanas stilu, jābūt īpaši piesardzīgiem pie stūres. Īpaši bīstama pārvietošanās pa vietējiem autoceļiem patlaban var būt kravas transportam, tāpēc aicinām smago tehniku neizmantot šos ceļus, līdz braukšanas apstākļi uzlabosies. 

Sniegam kūstot, un lietus ietekmē rievas, ar kurām tiek uzlaboti braukšanas apstākļi ziemā uz grants ceļiem ar sniega kārtu, nokūst, bet smilti noskalo lietus un kūstošas sniegs. Atkārtota šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva. 

Prognozes liecina, ka atkusnis turpināsies līdz nākamās nedēļas vidum. Uz vietējiem autoceļiem braukšanas apstākļi kļūs drošāki tad, kad sniega kārta izkusīs, tas ir atkarīgs no laika apstākļiem. 

Sniegam nokūstot uz grants autoceļiem var iestāties pavasara šķīdonis, kad tie zaudē nestspēju. Iestājoties šķīdonim tiks ieviesti autotransporta masas ierobežojumi. 

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VAS Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI