DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Covid-19: Jaunie valdības lēmumi publicēti “Latvijas Vēstnesī”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 19. februārī, iznācis oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” papildu laidiens Nr. 35A ar Ministru kabineta noteikumu un rīkojuma Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" oficiālajām publikācijām.

Jaunie valdības lēmumi paredz grozījumus izglītībā, kā arī ievieš nosacījumus kalnu slēpošanas sporta bāzes. Tāpat precizēts vakcinācijas process, ko organizē atbilstoši veselības ministra noteiktajai vakcinācijas procesa organizēšanas kārtībai.

Izglītībā:

  • mācību procesu klātienē 1.–4. klasē var īstenot, nodrošinot epidemioloģiskās drošības prasības un veicot izglītības iestādē klātienē nodarbināto iknedēļas testēšanu, ja Slimību profilakses un kontroles centra (SKPC) tīmekļvietnē publicētā informācija liecina, ka kārtējās kalendāra nedēļas trešdienā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju konkrētās pašvaldības administratīvajā teritorijā, kurā atrodas izglītības iestāde, nepārsniedz 200
  • ja SPKC tīmekļvietnē publicētā informācija liecina, ka kārtējās kalendāra nedēļas trešdienā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju konkrētās pašvaldības administratīvajā teritorijā, kurā atrodas izglītības iestāde, pārsniedz 400 un bērna likumiskais pārstāvis nevar strādāt attālināti un nevar nodrošināt bērna uzraudzību cita pieaugušā klātbūtnē, izglītības iestādes dibinātājs nodrošina pirmsskolas izglītības programmu apguvi klātienē
  • ar 2021. gada 22. februāri mācību procesu klātienē, ievērojot noteiktās prasības, atsāk izglītības iestādes konkrētās pašvaldībās.

Kalnu slēpošanas sporta bāzes nosacījumi:

Bāzes, sniedzot saimnieciskos pakalpojumus, tai skaitā pakalpojumus sporta treniņu (nodarbību) norisei, ievēro papildu nosacījumus, t. sk. kalnu slēpošanas sporta bāzē un tās apsaimniekošanā esošajā teritorijā vienlaikus atrodas ne vairāk kā 300 personas ar nosacījumu, ka katrai personai tiek nodrošināti vismaz 70 m2 ārtelpas un visur ir iespējams ievērot divu metru distanci.

Maksimāli pieļaujamo apmeklētāju skaitu, kas vienlaikus var atrasties kalnu slēpošanas sporta bāzes teritorijā ar pacēlāju biļetēm, aprēķina pēc noteiktas metodikas.

Vakcinācija pret Covid-19 infekciju:

Personas vakcinē pret Covid-19 infekciju atbilstoši šo noteikumu 3. pielikumā minētajām prioritāri vakcinējamo personu grupām. Vakcinācijas procesu organizē atbilstoši veselības ministra noteiktajai vakcinācijas procesa organizēšanas kārtībai, ņemot vērā centra apstiprināto vakcīnu pasūtījumu, kā arī ievērojot noteiktus principus.

  • Vietnē likumi.lv jau ir pieejama Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojuma Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" aktuālā redakcija ar iekļautiem šodienas, 19. februāra,  grozījumiem: https://likumi.lv/ta/id/318517
  • Tāpat vietnē likumi.lv ir pieejama Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" redakcija uz 20.02.2021. ar iekļautiem 18.02.2021. grozījumiem: https://likumi.lv/ta/id/315304/redakcijas-datums/2021/02/20

! Lai ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un seku pārvarēšanu saistītos tiesību aktus operatīvi padarītu pieejamus sabiedrībai, ārkārtējās situācijas laikā biežāk klajā nāk oficiālā izdevuma papildu laidieni. Šo dokumentu oficiālo publikāciju "Latvijas Vēstnesis" nodrošina tūlītēji pēc to saņemšanas no iesniedzējiem.

Par oficiālo izdevumu “Latvijas Vēstnesis”

“Latvijas Vēstnesis” ir periodisks elektroniskais izdevums, kas bez maksas pieejams vietnē vestnesis.lv. Tajā publicētā informācija ir publiski ticama un saistoša. Neviens nevar aizbildināties ar oficiālajā izdevumā publicētu tiesību aktu vai oficiālo paziņojumu nezināšanu. Vestnesis.lv ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI