DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesos par laupīšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī kriminālprocesā, kur vīrietis Liepājā sirmgalvēm atņēma somiņas. Šobrīd kriminālprocesi ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada augustā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, kāda dzīvoklī ielauzās vairākas personas un, piedraudot ar nazi un fizisku spēku, nolaupīja vīriešiem naudu un citas mantas. Valsts policijas Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo  uzsāka kriminālprocesu pret trim personām, no kurām viens ir nepilngadīgs. Izmeklēšanā noskaidrots, ka trīs vīrieši daudzdzīvokļu nama sētā lietoja alkoholu, pēc kā aizgāja pie kaimiņa atņemt viņam naudu, lai nopirktu nākošās pudeles. Ierodoties dzīvoklī, viņi piedraudēja divām personām ar vardarbību un nolaupīja 17 eiro un alus pudeles, kā arī portatīvo datoru. Dators vēlāk tika pārdots kādām liepājniekam, taču likumsargiem to izdevies atgūt un atdot likumīgajam īpašniekam.

Visi trīs vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā, taču viens no viņiem iepriekš ticis sodīts. Pagājušajā gadā Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu, kura notikusi tajā pašā mājā, bet citā dzīvoklī un divas dienas vēlāk – vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās arī par augstāk aprakstīto laupīšanu, nodarīja miesas bojājumus divām sievietēm un atņēma naudu, par ko policija viņu aizturēja un lūdza tiesai piemērot viņam drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir spēkā vēl šobrīd. Savukārt pagājušā gada vasarā pret viņu tika uzsākts kriminālprocess par to, ka viņš ar vēl citām personām smagi piekāva kādu vīrieti un atņēma viņam botes – izmeklēšana arī šajā kriminālprocesā tika pabeigta.

Saskaņā ar Krimināllikumu par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Tāpat janvārī informējām par to, ka esam aizturējuši personu aizdomās par divu laupīšanu izdarīšanu – 8.janvārī ap pulksten 13:00 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Liepājā, Centrālkapos Klaipēdas ielā kādai sievietei no rokām tika izrauta somiņa, kurā atradās maks, telefons un citas mantas. Savukārt 12.janvārī ap pulksten 11:40 Liepājā, Sudrabu Edžus ielā kāds vīrietis sievietei no rokām izrāva somiņu, kurā atradās mobilais telefons. Abos gadījumos vīrietis laupīšanu veica, pietuvojoties sirmgalvēm no mugurpuses un somiņu izraušanas rezultātā sirmgalves nokrita uz zemes, gūstot miesas bojājumus. Vīrietis tika aizturēts un viņam kā drošības līdzeklis tika piemērots – apcietinājums. Izmeklēšana arī šajā kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI