DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā turpina pilnveidot izglītības iestāžu tīklu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu kvalitatīvas pamatizglītības pieejamību galvaspilsētas apkaimēs, attīstītu skolu mācību vides modernizēšanu, veicinātu izglītības kvalitātes paaugstināšanu vidusskolās, kā arī vienlaikus risinātu pirmsskolas izglītības pieejamību apkaimēs, Rīgā turpina pilnveidot un optimizēt izglītības iestāžu tīklu. Par to ceturtdien, 18.februārī, tika lemts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē.

Turpinot jau 2010. gadā uzsākto Rīgas skolu tīkla pilnveides plānu un īstenojot Rīgas attīstības programmas rīcības virzienu – kvalitatīva un mūsdienīga izglītība,  2019. – 2021. gadā pašvaldība akcentēs kvalitatīvas izglītības pieejamību pilsētas apkaimēs, apvienojot skolu resursus.

“Būtiski ir saskatīt nevis vārdus "slēgt" vai "reorganizēt", bet iespēju, ko šis process paver, racionāli izmantojot gan finanšu līdzekļus, gan pedagoģiskos resursus un telpas. Paldies arī apkaimēm, kas iesaistījās  aktīvās diskusijās, lai pavērtu plašākas attīstības iespējas skolām,” sacīja Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka.

Iecerēts izveidot jaunu – Rīgas Arkādijas vidusskolu Āgenskalna apkaimē, apvienojot Rīgas 61. vidusskolu, kas atrodas Pārslas ielā 14, ar Rīgas 53. vidusskolu, kas atrodas Melnsila ielā 6, šīs iestādes mācības process turpmāk notiks abu skolu ēkās. Pirmsskolas un sākumskolas audzēkņi mācīsies Pārslas ielā 14, savukārt pamatskolas un vidusskolas izglītības programmas tiks īstenotas Melnsila ielā 6.

Īstenojot Rīgas pamatskolu tīkla attīstību, vairākām skolām plānota izglītības pakāpes un arīdzan nosaukuma maiņa. Rīgas 19. vidusskolai piešķirs nosaukumu Rīgas Bolderājas Jaunā pamatskola, Rīgas 54. vidusskolai – Rīgas Baltmuižas pamatskola, Rīgas 65. vidusskola turpinās darbu kā Rīgas 65. pamatskola, arī Rīgas 69. vidusskola turpinās darboties kā Rīgas 69. pamatskola. Savukārt līdzšinējā Rīgas Austrumu vidusskola turpmāk būs Rīgas Austrumu pamatskola, bet Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolai tiks piešķirts nosaukumu – Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskola.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu mācība plāna īstenošanu un konkurētspējīgu pedagogu darba samaksu, skolas ar nelielu skolēnu skaitu un klašu piepildījumu tiks slēgtas, nododot to mācību programmu realizēšanu citās skolās.

Likvidējot Rīgas Jāņa Poruka vidusskolu, kas atrodas Gaujas ielā 23, izglītības programmu īstenošanu nodos Rīgas 45. vidusskolai, kas atrodas Ropažu ielā 34, mācības arī turpmāk notiks visās līdz šim izmantotajās telpās. Likvidējot Rīgas Mūzikas vidusskolu, tā tiks pievienota Rīgas Valdorfskolai. Mācības turpmāk notiks Rīgas Mūzikas vidusskolas līdzšinējās ēkās - gan Šampētera ielā 98, gan Kalnciema ielā 160. Turklāt šīm ēkām ir piesaistītas lielas teritorijas skolēnu mācību procesa un arī brīvā laika aktivitāšu organizēšanai. Savukārt Rīgas Raiņa vidusskolai, kas atrodas Kr. Barona ielā 71, tiks pievienota likvidētā Rīgas Avotu pamatskola, kas atrodas Avotu ielā 44, mācību process skolēniem arī turpmāk tiks organizēts abās ēkās.

Pilnveidojot pašvaldības izglītības iestāžu tīklu un nodrošinot pēctecību, ir plānots veidot vienotu izglītības iestādi Jaunciema apkaimē. Rīgas 15. pirmsskolas izglītības iestādi pievienot Rīgas 7. pamatskolai, kur pamatizglītības programma joprojām tiks īstenota skolas ēka, Jaunciema 4. šķērslīnijā 4, bet pirmsskolas izglītības process - Gaileņu ielā 15 .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI