DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
5
1
5

Pieteikšanās vietne vakcīnai pret Covid-19 www.manavakcina.lv tagad pieejama arī krievu valodā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 18.februārī, iedzīvotājiem ir pieejama vietnes www.manavakcina.lv krievu valodas versija. Veselības ministrija aicina visus iedzīvotājus, šobrīd īpaši tos, kas vecāki par 70 gadiem, pieteikties vai nu vietnē www.manavakcina.lv, zvanīt pa bezmaksas tālruni 8989 vai arī sazināties ar savu ģimenes ārstu.

Vietnē www.manavakcina.lv uz šo brīdi pieteikušies vairāk nekā 97 000 iedzīvotāju, savukārt pa tālruņa līniju 8989 – vairāk nekā 9 300 iedzīvotāju.

Vietnē www.manavakcina.lv gan latviešu, gan krievu valodā iedzīvotāji var pieteikties jebkurā diennakts laikā. Tālruņa līnijas darba laiks ir  katru darba dienu no 9:00 līdz 17:00. Tālruņa līnija izmantojama tikai un vienīgi, lai nodrošinātu iedzīvotāju reģistrēšanu vakcīnas saņemšanai.

Šobrīd zvanīt aicināti tieši iedzīvotāji, kas vecāki par 70 gadiem, jo tiks uzsākta šīs iedzīvotāju grupas vakcinācija.

Vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga. Tai pat laikā maksimāli ātri vakcinējot vairumu sabiedrības, ir pamats atgriezties ierastajā dzīves ritmā bez ievērojamiem ierobežojumiem, ņemot vērā pētījumos balstītu imunitātes veidošanos. Vakcinācijas kārtība tiks plānota pēc prioritāro grupu principa, kur priekšroka vispirms tiek dota cilvēkiem, kuru dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI