DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Bauskā izglābts cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. februāra plkst. 06.30 līdz 18. februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.13.37 VUGD saņēma izsaukumu Bauskā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī uz dega bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts ēdiens 0,5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks. Plkst.14.25 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību gatavojot un sildot ēdienu! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Ugunsgrēki, kuros deg piededzis ēdiens, platības ziņā ir nelieli, bet rada spēcīgu sadūmojumu, kas apraud mājokļa iemītniekus.  Uzstādiet mājoklī dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu un dos iespēju novērst ugunsnelaimi vai izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Plkst.12.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ādažu novadā, kur dega vienstāva noliktavas jumts 300m2 platībā. Plkst.15.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.09.40 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastu, kur dega vienstāvu noliktavas tipa ēka ar izbūvētu garāžu un pirti kopumā 120m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju un šķūni. Plkst.12.47 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI