DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri pārrunā reģionālo sadarbību un ārējo attiecību jautājumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 17. februārī Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Igaunijas Republikas jauno ārlietu ministri Evu Mariju Līmetsu (Eva-Maria Liimets), kura Latvijā uzturējās iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Igaunijas divpusējās attiecības, reģionālās sadarbības jautājumus, kā arī situāciju Baltkrievijā un Krievijā.

Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri novērtēja abu valstu draudzīgās kaimiņattiecības, kas balstītas uz kopīgām vērtībām, līdzīgu vēsturisko pieredzi un ekonomiskām interesēm. “Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balva kā skaistā tradīcija jau vairāk kā 10 gadu garumā ir ļāvusi mūsu valstīm kļūt vēl ciešākām un sekmējusi mūsu iedzīvotāju izpratni par notikumiem abās valstīs. Tā ir arī iespēja novērtēt mūsu mācībspēku un tulkotāju lomu divpusējo attiecību veicināšanā”, pauda E. Rinkēvičs.

Ministri apmainījās viedokļiem par aktuālo situāciju cīņā ar Covid-19 pandēmiju un novērtēja reģionālo transporta un enerģētikas projektu ģeopolitisko lomu un ekonomisko nozīmīgumu. Pārrunājot Rail Baltica projektu, ministri atzīmēja nepieciešamību sekmīgi virzīt tā īstenošanu un nodrošināt Eiropas Savienības finansiālu līdzdalību.

Parunājot ārējo attiecību jautājumus, E. Rinkēvičs uzsvēra ciešo Latvijas un Igaunijas sadarbību nostāju koordinēšanā attiecībā uz Krieviju, tajā skaitā starptautiskos formātos.  “Šāda pieeja jāturpina, piesaistot līdzīgi domājošās valstis”, pauda Latvijas ārlietu ministrs. Attiecībā uz situāciju Baltkrievijā, ministri bija vienisprātis, ka vienīgais reālais krīzes risinājums ir jaunas, godīgas prezidenta vēlēšanas starptautisko novērotāju klātbūtnē.

E. M. Līmetsa ir Igaunijas ārlietu ministre kopš 2021. gada 26. janvāra, un šī bija viņas pirmā vizīte Latvijā. Darba vizītē Igaunijas ārlietu ministre tikās arī ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI