DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontrolieris un Čehijas Augstākās revīzijas iestādes priekšsēdētājs pārrunā gatavošanos EUROSAI kongresam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts kontrolieris Rolands Irklis trešdien, 17. februārī, ar Čehijas Augstākās revīzijas iestādes (ARI) priekšsēdētāju Miloslavu Kalu (Miloslav Kala) attālinātā divpusējā sanāksmē pārrunāja 14. un 15. aprīlī gaidāmā Eiropas augstāko revīzijas iestāžu organizācijas (EUROSAI) kongresa prioritātes, aktuālos uzdevumus un norises gaitu. Kongresa organizācija šajā gadā ir uzticēta Čehijas ARI, kas līdz ar kongresa norisi, pārņems EUROSAI prezidentūras pienākumus no Turcijas ARI uz nākamajiem trīs gadiem.

Tikšanās laikā Čehijas ARI vadītājs iepazīstināja valsts kontrolieri ar kongresa organizatoriskajiem jautājumiem un izaicinājumiem, ņemto vērā, ka šis būs pirmais EUROSAI kongress, kas organizācijas 30 gadu pastāvēšanas vēsturē notiks attālinātā formātā. Latvijas un Čehijas valstu kontrolieri bija vienisprātis, ka kongresa veiksmīgai norisei ir svarīga visu organizācijas dalībvalstu iesaiste un konstruktīva komunikācija, lai šajos ārkārtas apstākļos varētu nodrošināt augstāko revīzijas iestāžu darbības nepārtrauktību un pilnvērtīgu sadarbību starptautiskā līmenī.

R.Irklis augstu novērtēja Čehijas ARI spēju salīdzinoši īsā laikā pārplānot kongresa norisi un pielāgot to attālinātajam formātam, paredzot, ka kongress pulcēs vairāk nekā 40 Eiropas reģiona valstu ARI vadītājus un delegācijas. Vienlaikus valsts kontrolieris pauda atbalstu kongresa izvēlētajai darba kārtībai un organizācijas administratīvo jautājumu prioritizēšanai, lai nodrošinātu EUROSAI kā organizācijas darbības nepārtrauktību un nepieciešamā atbalsta mehānismu sniegšanu tās biedriem.

Kongresa ietvaros plānota arī trīs jaunu EUROSAI valdes locekļu ievēlēšana un balsojums par EUROSAI prezidējošās valsts 2024. -  2027.gadam kandidatūru, kā arī notiks divas valdes sēdes, kurās tiks lemts par turpmāko valdes locekļu atbildības portfeļu sadalījumu. Katrs no astoņiem EUROSAI valdes locekļiem ir atbildīgs par savu darbības jomu. Līdz šim Valsts kontroles atbildībā bija "Komunikācijas portfelis", kura ietvaros Valsts kontrole ir nodrošinājusi ieguldījumu EUROSAI organizācijas stratēģiskās komunikācijas attīstībā.

Uzziņai:

EUROSAI kongress notiek reizi trīs gados un tajā augstāko revīzijas iestāžu vadītāji lemj par organizācijas darbības virzieniem un dažādām sadarbības aktivitātēm augstāko revīzijas iestāžu stratēģisko mērķu sasniegšanai.

Valsts kontrole ir pilntiesīga EUROSAI biedre kopš 1995. gada, bet 2017. gadā tā tika ievēlēta EUROSAI valdē uz septiņu gadu termiņu. EUROSAI ietvaros Valsts kontrole darbojas vairākās darba grupās un sadarbības revīzijās, kā arī šobrīd ir uzsākusi aktivitāti saistībā ar EUROSAI biedru stratēģiskās komunikācijas ārkārtas apstākļos labās prakses izstrādi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI