DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies NATO aizsardzības ministru tiešsaistes sanāksmē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

17. un 18. februārī aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiešsaistē piedalīsies NATO aizsardzības ministru sanāksmē, kurā ministri videokonferences formātā apspriedīs NATO aktualitātes.

NATO aizsardzības ministri pārrunās alianses atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanu, taisnīgu aizsardzības sloga sadali, starptautisko operāciju norisi Afganistānā un Irākā, kā arī iniciatīvu “NATO 2030”.

Gatavojoties šī gada NATO samitam Briselē, iniciatīvas “NATO 2030” ietvaros NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg) iepazīstinās aizsardzības ministrus ar priekšlikumiem alianses attīstībai, kas paredz palielināt NATO kopējos izdevumus aizsardzībai un atturēšanai, noteikt skaidri izmērāmus nacionālā līmeņa noturības kritērijus, ieviest NATO aizsardzības inovāciju iniciatīvu, uzlabot politisko lēmumu koordināciju, stiprināt NATO partnervalstu bruņoto spēku apmācību sistēmu un militārās spējas, aktualizēt NATO stratēģisko konceptu un īstenot klimatam draudzīgu politiku, lai stātos pretī globālajiem izaicinājumiem.

Tāpat aizsardzības ministri apspriedīs turpmākos soļus starptautisko operāciju īstenošanā Afganistānā un Irākā, ņemot vērā drošības situācijas attīstību šajās valstīs.

Jau ziņots, ka 2020. gada 17. septembrī Saeima pieņēma lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku karavīru iesaisti NATO misijā Irākā, iekļaujoties Dānijas kontingenta sastāvā. Latvijas karavīri arī piedalās NATO apmācības operācijā „Resolute Support” Afganistānā, apmācot un sniedzot atbalstu Afganistānas armijai.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi vadīs NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, un tajā piedalīsies arī Eiropas Savienības Augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels Fonteljess (Josep Borrell Fontelles), kā arī NATO partnervalstu Somijas un Zviedrijas aizsardzības ministri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI