DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība
1
1

VUGD: Ugunsdzēsēji glābēji aizvadīja mierīgu diennakti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.februāra plkst. 06.30 līdz 12. februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 18.52 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Zvejnieku ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva kamīnā dega sveķi 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja četrus cilvēkus un izvēdināja telpas. Plkst. 19.57 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Plkst. 20.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Rumbas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mājas palīgtelpā deg sadzīves mantas un veļas mašīna 20m2 platībā. Pirms VUGD saviem spēkiem no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst. 23.39 ugunsgrēks likvidēts. Dūmu detektors dzīvojamā mājā uzstādīts nebija.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, malka, sadzīves mantas, vieglā automašīna, dzīvojamās mājas jumts, trīs saimniecības ēkas, šķūnis, dārza māja, sodrēji sešu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

VUGD atgādina: netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams! Gādājiet, lai no ēkas dūmvada tiktu iztīrīti sodrēji!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI