DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Plānots palielināt valsts atbalstu krīzes pabalsta izmaksām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība rosina palielināt valsts nodrošināto mērķdotāciju pašvaldībām izdevumu segšanai 50 % apmērā no iedzīvotājam izmaksātā pabalsta krīzes situācijā, bet ne vairāk kā 75 EUR mēnesī vienam cilvēkam (šobrīd – 40 EUR). Plānots arī laika periodu pabalsta krīzes situācijā piešķiršanai neierobežot tikai uz ārkārtējās situācijas laiku, bet pagarināt līdz 2021. gada 30. jūnijam.

Šādi labojumi iekļauti likumprojektā “Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā”, kuri ceturtdien, 11. februāri, tika pieņemti valdības sēdē. Par šiem labojumiem vēl ir jānobalso Saeimai.

Labklājības ministre Ramona Petraviča: “Pabalsts krīzes situācijā ir paredzēts cilvēkiem, kas nevar pretendēt uz citām atbalsta programmām. Līdz šim pieprasījums pēc pabalsta krīzes situācijā bijis ļoti zems. Palielinot valsts dotāciju šim mērķim, ir iespēja šo atbalsta formu padarīt pievilcīgāku.”

Grozījumi likumā dos iespēju palielināt valsts nodrošināto atbalstu pašvaldībām izdevumu segšanai pabalstam krīzes situācijā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI