DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ar savu piemēru es gribu iedrošināt sabiedrību vakcinēties

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11. februārī Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā Valsts prezidents Egils Levits līdz ar bijušajiem Valsts prezidentiem, Ministru prezidentu, Saeimas priekšsēdētājas biedri, ārlietu ministru, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju tika vakcinēts ar AstraZeneca vakcīnu.

Valsts prezidents pēc vakcinācijas medijiem uzsvēra, ka ir racionāls cilvēks un uzticas zinātnei un ekspertiem, un aicināja sabiedrību atsaukties vakcinācijai: “Ar savu piemēru es gribu iedrošināt to samērā lielo sabiedrības daļu, kas šaubās par vakcinēšanos. Es aicinu visus vakcinēties, lai mēs pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties normālā dzīves ritmā – lai normāli ietu uz darbu, lai bērni mācītos klātienē skolā, lai varētu apmeklēt kafejnīcas, teātrus. Es uzsveru – pēc iespējas ātrāk, un tas valstij ir ļoti stingrs, skaidrs uzdevums.”

E. Levits sacīja, ka ir pārrunājis vakcinācijas procesa organizēšanu ar Vakcinācijas projekta biroja vadītāju Evu Juhņēviču un ir pārliecināts, ka ir iespējams pirmo vakcīnu lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju saņemt divu mēnešu laikā, kopš vakcīnu attiecīgais daudzums ir piegādāts Latvijai: “Pēc vakcīnu piegādes divu mēnešu laikā vakcinēt lielāko daļu Latvijas iedzīvotāju ir iespējams, pareizi un ļoti precīzi organizējot vakcinācijas procesu – gan iesaistītos cilvēkus, gan vietas, gan iedzīvotāju apzināšanu, gan arī pašu procedūras norisi. Tas, kad šīs vakcīnas pienāks un lai tas notiktu pietiekoši ātri, ir valdības un Eiropas Savienības uzdevums. Vēl es gribu uzsvērt to, ka ar vakcinācijas uzsākšanu atsāksies aktīva starptautisko attiecību uzturēšana, un tas ir ļoti būtiski.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI