DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsdzēsējiem glābējiem aizvadītajā diennaktī 50 izsaukumi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.februāra plkst. 06.30 līdz 11. februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.23.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Duntes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas cokolstāvā deg sadzīves mantas un mēbeles 16m2 platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas, ar glābšanas masku palīdzību, izglāba divus cilvēkus. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja četrus cilvēkus, bet divi cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēks likvidēts plkst.1.40.

Plkst.9.19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 120m2 un saimniecības ēkas ārsiena 8m2 platībā. Ugunsgrēkā izglābts cilvēks, kas bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsdzēsēji glābēji no uguns nosargāja divas saimniecības ēkas. Māja nebija aprīkota ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu. Plkst.14.29 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, elektrības stabs, elektrības rozete, koku kaudze, sadzīves mantas, grīda, dzīvojamās mājas jumts, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, sodrēji deviņu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI