DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Balso par labāko āra mācību spēli LVM Meža olimpiādes finālā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Gadskārtējās AS “Latvijas valsts meži” (LVM) rīkotās Meža olimpiādes fināls šogad pirmo reizi notiek attālināti un tajā ikvienam ir iespēja atbalstīt kādu no astoņām skolu komandām, kas izstrādājušas āra mācību spēles par drošu un zaļu atpūtu mežā.

Laikā no 8. februāra līdz 1. martam iespējams nobalsot par sagatavotajām spēļu video pamācībām LVM Facebook lapā, spiežot “patīk” jeb “like” pie sev tīkamākās. Olimpiādē uzvarēs tā komanda, kuras spēles ideja saņems visvairāk balsu gan publiskajā, gan žūrijas balsojumā.

“Šāds izaicinājums - organizēt āra mācību spēļu konkursu 7.–9. klasēm laikā, kad tās mācās attālināti, tika pieņemts, lai mudinātu skolēnus iziet ārā un iepazīt gan mācību, gan atpūtas, gan darba iespējas meža vidē, kur vietas pietiek visiem,” stāsta LVM Komunikācijas projektu vadītāja Līga Abizāre.

Dalībnieki vispirms tika aicināti sagatavoties, iepazīstot digitālo ceļvedi “Laižam mežā!”. Pēc tam skolēni devās mežā un visa rudens garumā izstrādāja spēles ideju un aprakstu, kas rosinātu doties dabā arī citas Latvijas skolas.

Papildus 7.–9. klašu komandas izveidoja arī āra spēļu video pamācības, kuras būs izšķirošas balsojumā par galveno balvu - apmaksātu autobusu skolas izvēlētai ekskursijai dabā 500 eiro vērtībā. Šī gada LVM Meža olimpiādes finālā iekļuvušas komandas no šādām skolām:

  • Skrundas vidusskola
  • Tukuma 2. vidusskola
  • Nīkrāces pamatskola
  • Rēzeknes 6. vidusskola
  • Irlavas pamatskola
  • Ķemeru pamatskola
  • Jelgavas 6. vidusskola

Kopvērtējuma rezultāti tiks publicēti 3. martā vietnē www.lvm.lv/mezaolimpiade Visas finālā iekļuvušās komandas saņems Atzinības diplomus un balvas – mugursomas un pārgājieniem noderīgas lietas drošai un zaļai atpūtai dabā.

Balsot par sev tīkamāko spēles video pamācību var šeit.

LVM Meža olimpiādes mērķis ir popularizēt Latvijas skolās radošu un veselīgu mācīšanos ārpus telpām – dabā -, veicinot jauniešu izpratni par mežu. Katru gadu vairāk nekā 20 000 bērnu, jauniešu un skolotāju izzina mežu daudzveidīgajās LVM skolu programmās. Vairāk var uzzināt: www.lvm.lv/skolam

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI