DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija veiks pārbaudi VAMOIC par ilgtermiņa nomas līgumiem Krustabaznīcas ielā 11

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizsardzības ministrija informē, ka, pamatojoties uz Valsts kontroles izvērtējuma secinājumiem, tiks uzsākta pārbaude par Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centra un SIA “ARSAN” ilgtermiņa zemes un telpu nomas līgumiem objektā Krustabaznīcas ielā 11.

Valsts kontrole ir informējusi Aizsardzības ministriju par vairākiem valstij nelabvēlīgiem nosacījumiem līgumos, kurus Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centrs noslēdzis 1998. gadā ar nomnieku SIA “ARSAN” par zemes un telpu nomu objektā Krustabaznīcas ielā, kur atrodas vairāki Nacionālo bruņoto spēku objekti, tostarp Apvienotais štābs. Nomas līgumi ir noslēgti uz 40 gadiem.

Aizsardzības ministrija pauž pateicību Valsts kontrolei par sniegto izvērtējumu, un, ņemot vērā ieteikumus, skaidros līgumu noslēgšanas apstākļus, kā arī meklēs risinājumus, lai lauztu nomas līgumus ar SIA “ARSAN”.

Valsts kontrole ir secinājusi, ka līgumos nav noteikumu, kas ierobežotu nomnieka vai apakšnomnieku darbību, neraugoties uz to, ka iznomātā teritorija ir valsts aizsardzības objekts. Tāpat secināts, ka SIA “ARSAN” regulāri kavējusi līgumā noteiktos nomas un energoresursu maksājumus. Ieilgušo kavēto maksājumu dēļ Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs regulāri veica samaksu SIA “ARSAN”  vietā, savukārt uzņēmums vēlāk norēķinājās ar Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centru. Saskaņā ar bilances datiem 2020. gada 1. janvārī prasības summa pret SIA “ARSAN” bija 122 371 eiro.

Uzņēmums par telpu nomu joprojām maksā 914 eiro mēnesī (bez PVN). Pēc Valsts kontroles revidentu aplēsēm, pamatojoties uz Centrālās statistikas pārvaldes patēriņa cenu indeksa palielinājumu no 1999. gada janvāra līdz 2020. gada martam, secināts, ka šobrīd nomas maksai vajadzētu būt ap 1883 eiro mēnesī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI