DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Ķeguma novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.februāra plkst. 06.30 līdz 9. februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 56 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.19.54 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rojas novada Rudi, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka saimniecības ēkā deg jumts un otrā stāvā esošais siens 70m² platībā. Trīs metru attālumā no degošās ēkas, atradās vēl viena saimniecības ēka, ko ugunsdzēsēji glābēji no uguns nosargāja. Plkst. 23.48 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.12.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Neretas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī deg dzīvoklis 15m2 platībā. No piedūmotās ēkas otrā stāva, izmantojot glābšanas masku, ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Plkst.14.12 ugunsgrēks likvidēts.  

Plkst.10.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ķeguma novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmajā stāvā deg sadzīves mantas 5m2 platībā. Mēģinot veikt dzēšanu saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.11.18 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, sadzīves mantas, malka, papīri, kanalizācijas caurule, elektrības sadales skapis, divas vieglās automašīnas, virtuves siena, celtniecības konteiners, garāža, šķūnis, dārza māja, sodrēji 11 ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Katru gadu ugunsdzēsēji glābēji dzēš vairāk nekā 500 ugunsgrēkus, kuros netīrītu skursteņu dēļ deg sodrēji dūmvados. Nereti karstums un dzirksteles no dūmvada iekļūst jumta konstrukcijās, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, izmantojot apkures ierīces un iekārtas, kā arī iztīriet sodrējus no skursteņiem!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI