DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Stabilu un kontrolētu gaisa apmaiņu izglītības iestādēs var nodrošināt tikai ar mehāniskas ventilācijas ierīkošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministrija izstrādājusi informatīvu materiālu par decentralizētajām ventilācijas sistēmām izglītības iestādēs. Stabilai un kontrolētai gaisa apmaiņai telpās nepieciešama mehāniskā ventilācija, kas spēj nodrošināt komfortu un atbilstošus gaisa kvalitātes rādītājus visa mācību procesa garumā.

Kā zināms, 2020. gada 22. decembra Ministru kabineta sēdē Ekonomikas ministrijas iepazīstināja ar priekšlikumiem gaisa kvalitātes uzlabošanai izglītības iestādēs ar mērķi mazināt Covid-19 inficēšanās risku. Ministru kabinets apstiprināja rīcības plānu, kas ietver kompleksus pasākumus kuri ir vērsti gan uz īstermiņa problēmu risinājumiem, gan ilgtermiņa ventilācijas sistēmu uzlabojumu izglītības iestādēs. Kā viens no rīcības plānā iekļautajiem pasākumiem bija uzdevums EM skolu dibinātāju vajadzībām sagatavot informatīvu materiālu par decentralizētajām ventilācijas sistēmām, to cenām un uzstādīšanas izmaksām.

Ekonomikas ministrija apzinājusi situāciju tirgū un apkopojusi informāciju par decentralizētajām ventilācijas sistēmām, to cenām un uzstādīšanas izmaksām. Informatīvajā materiālā apkopota informācija no biedrības “Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienība” un aptaujātajiem ventilācijas iekārtu piegādātājiem.

Ministrija secinājusi, ka tirgū pastāv dažādas iekārtas un sistēmas efektīvas ventilācijas nodrošināšanai, kas ir viegli uzstādāmas telpās, kurās tas ir nepieciešams. Tirgū pieejamas dažādas decentralizētās ventilācijas sistēmas, kurām ir atšķirīga uzbūve, darbības principi, kā arī cena, uzstādīšanas un apkopes izmaksas. Tās ir efektīvs risinājums gadījumiem, ja izglītības iestādes ēkas specifika vai mācību procesa organizācija ir tāda, kas neļauj vēdināt telpas, atverot logus, vai arī centralizētā mehāniskā ventilācijas sistēmas izbūve nav iespējama

Ekonomikas ministrija aicina izglītības iestādes iepazīties ar sagatavoto informatīvo materiālu, lai izvēlētos sev piemērotāko decentralizēto ventilācijas sistēmu, kas ļautu sasniegt vislabākos rezultātus.

Detalizēti ar pērn decembrī Ministru kabinetā izskatīto Informatīvo ziņojumu “Par priekšlikumiem gaisa kvalitātes uzlabošanai izglītības iestādēs ar mērķi mazināt COVID-19 inficēšanas risku” un apstiprināto rīcības plānu var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI