DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Sestdien uz plkst. 18.00 vietnē www.manavakcina.lv bija reģistrējušies vairāk nekā 43 000 iedzīvotāju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

5.februārī kopš plkst.10.00 tika uzsākta agrīnās pieteikšanās vakcīnai pret Covid-19 vietnes www.manavakcina.lv darbība. Kopš piektdienas jau vairāk nekā 43 000 iedzīvotāju pieteikušies savai vakcīnai.

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus reģistrēties savai vakcīnai. Agrīnā pieteikšanās ir svarīga divu būtisku iemeslu dēļ: pirmkārt, piesakoties iedzīvotājs sniedz nepārprotamu piekrišanu vēlmei vakcinēties, un, otrkārt, tiek nodrošināti vakcinācijas procesam nepieciešamie iedzīvotāju aktuālie kontakti, lai nosūtītu uzaicinājumu ar vietu un laiku savas vakcīnas saņemšanai.

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus rūpīgi un akurāti ievadīt savu kontaktinformāciju – tālruņa numuru un e-pasta adresi – vietnē www.manavakcina.lv pēc autentifikācijas veikšanas ar latvija.lv Tieši vietnē norādītie dati tiks izmantoti gan veiktā pieteikuma apstiprinājuma izsūtīšanai, gan arī saziņai brīdī, kad jāierodas uz vakcīnas saņemšanu.

Veselības ministrija aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, turpināt pieteikties kādā no izveidotajiem pieteikšanās veidiem. Vietne www.manavakcina.lv ir pirmā no četrām plānotajām pieteikšanās iespējām. Pavisam drīz darbu uzsāks arī tālruņa līnija pieteikumu reģistrēšanai.

Vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga, un kā pirmie vakcīnas saņems iedzīvotāji, kas atrodas prioritārajās grupās, jo viņu dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. Prioritārās grupas iedzīvotāji var redz, aizpildot savu pieteikumu vietnē www.manavakcina.lv. Norādot savu atbilstību kādai no prioritārajām grupām, aicinām būt godprātīgiem, jo dati pēc tam tiks pārbaudīti ar veselības jomas reģistriem.

Aktuālie jautājumi un atbildes par vietnes www.manavakcina.lv darbību atrodamas šajā saite: https://www.spkc.gov.lv/lv/manavakcinalv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI