DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
3
3

Noteikti Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” laureāti, balvas ieguvēji februārī tiks sveikti ReTV

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Meža dienu komiteja ir noteikusi Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” 2020. gada laureātus nominācijā „Par mūža ieguldījumu”, „Par inovatīvu uzņēmējdarbību”, „Par ilgtspējīgu saimniekošanu” un „Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā”. Balva „Zelta čiekurs” ir gadskārtēja meža nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā.

Balvu „Zelta čiekurs” nominācijā „Par mūža ieguldījumu”, kas tiek piešķirta par nozīmīgu mūža ieguldījumu nozares attīstībā, saņems izcili nozares ļaudis: mežsaimniece Astra Boķe, zinātniece Gaļina Dobele, mežsaimnieks Edvīns Ģērmanis, mācībspēks, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes asociētais profesors Ziedonis Sarmulis un mežsaimniece (meža selekcijas, meža koku sēklu bāzes uzturētāja) Gundega Vītola.

Laureāti nominācijā „Par inovatīvu uzņēmējdarbību” ir SIA “Cewood”, SIA “Pavasars Housing Construction” un SIA “UOT”.

Nominācijā „Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā” laureāti ir Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” pētnieks Jānis Donis, Latvijas Lauksaimniecības universitāte vadošais pētnieks Aleksejs Nipers un Latvijas Valsts koksnes ķīmijas (LV KĶI) institūta Polimēru laboratorijas kolektīvs: LV KĶI direktors, Polimēru laboratorijas vadītājs, LZA kor.loc. Dr.sc.ing. Uģis Cābulis, Polimēru laboratorijas vadošā pētniece PhD Anda Fridrihsone, Polimēru laboratorijas vadošais pētnieks PhD Miķelis Kirpļuks, Polimēru laboratorijas pētniece PhD Aiga Ivdre.

Laureāti nominācijā „Par ilgtspējīgu saimniekošanu” ir Dzintars Laivenieks, Gatis Lācis un Atis Poga.

Paredzēts, ka Gada balvas “Zelta čiekurs” un “Zelta čiekuriņš” ieguvēji tiks paziņoti TV raidījuma laikā kanālā ReTV pirmdien, 2021. gada 22 .februārī, plkst. 21.25.

Paredzēti trīs raidījuma atkārtojumi:

piektdien, 26.02.2021., plkst. 13.30,

sestdien, 27.02.2021., plkst. 19.00,

svētdien, 28.02.2021., plkst. 11.00.

Zelta čiekurs sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu: dvēselē vienkāršs, formā izsmalcināts, atvērts kā saule, silts kā mājas svētība un sīksts kā latvietis. Nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.

Detalizētākai informācijai ­ Māra Mīkule, tālrunis 67027553, e-pasts mara.mikule@zm.gov.lv.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI